Reuters
Reuters

Philin bek iz G-lige osvojio natjecanje u zakucavanju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 07:15

Zvijezdi Blazersa natjecanje u tricama, domaćinima trofej u 'izazovu vještine'.

Sinoć su na NBA All Star Weekendu u Salt Lake Cityju održana natjecanja u tri kategorije - zakucavanju, šutiranju trica i tzv. 'Sill Challengeu'' (izazovu vještine).

U onom najatraktivnijem natjecanju pobjedu je odnio bek Philadelphie 76ersa Mac McClung koji, tehnički, niti nije igrač NBA lige budući da igra za Dalaware Blue Coatrse, momčad Sixersa koja se natječe u G-League, a u NBA ligi je odigrao svega četiri utakmice.

No, to ga nije spriječilo da 'pomete' natjecanje u zakucavanju, McClung je dobio maksimalnih 50 bodova u svim, osim u jednom zakucavanju te je pobijedio Treya Murphyja III. u finalu. McClung je napravio i jedno zakucavanje od 360+ stupnjeva, što znači da se oko svoje osi okrenuo više nego jednom, zbog čega je zaradio zagrljaj Dominiquea Wilkinsa jednog od najvećih zakucavača u povijesti lige.

McClung je poznat po svojim zakucavačkim sposobnostima još iz srednje škole, a postao je prvi član G-Lige koji je sudjelovao na natjecanju u zakucavanju. Ove sezone u G-Ligi igra dobro, postiže 19.1 poen, uz 4.7 asista i 2.7 skokova, sa šutom za tri poena većim od 50 posto te bi uskoro, čini se, trebao dobiti i priliku u NBA ligi.

Osim McClunga i Murphyja III, na natjecanju su još sudjelovali KJ Martin iz Houston Rocketsa i Jericho Sims iz New York Knicksa. Nagradu za najboljeg zakucavača dodijelio je Julius Erving.

Najbolji tricaš ovogodišnjeg All Stara je zvijezda Blazersa Damian Lillard koji je u svojem trećem natjecanju na ovom natjecanju upiusao i prvu pobjedu. U zadnjoj rundi nadvisio dvojac iz Indiane Pacersa Buddyja Hielda (osvajača iz 2020.) i Tyresea Haliburtona,

Najbolji u Skill Challengeu bio je trojac iz domaće momčadi Team Jazza Jordan Clarkson, Walker Kessler i Collin Sexton koji je nadvisio Team Rooks (Paolo Banchero, Jaden Ivey, Jabari Simith Jr.) i Team Antetokounmpo (Jrue Holiday, Giannis, Tahnasis i Alex Antetokounmpo).



Tagovi

NBA All-StarDamian Lillard

Ostale Vijesti