USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Phila pada u treći plan, za Hardena favoriti druge dvije momčadi s Istoka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 15:38

Jedina preostala nepoznanica u ozračju početka nove sezone je i ona najveća: Gdje će James Harden?

Jasno je da James Harden neće nastaviti karijeru u Houston Rocketsima.

Zapravo, dogodi li se to bit će percipirano kao veliko iznenađenje i posljednica tvrdoglavosti organizacije iz Teksasa koja je pošto-poto htjela zadržati nezadovoljnu supervzvijezdu, ujedno debelo (u svakom smislu) ispod svoje standardne fizičke spreme kao i razine motivacije.

Moguća zamjena koja bi ga poslala prema Brooklyn Netsima potonula je u zaborav nakon što su iz New Yorak poručili kako u suprotnom smjeru nemaju namjeru poslati nijednog od dvojca Kyrieja Irvinga ili Kevina Duranta.

Od tog trenutka pole position držali su Philadelphia 76ersi gdje bi se Brada nakon kratke pauze ponovno ujedinio s Darylom Moreyem, angažiranog za GM-a Phile. Prethodno je Morey bio prvim operativcem Rocketsa u razdoblju od 13 godina, a u tom razdoblju je momčad bila druga po broju pobjeda u cijeloj NBA ligi. Nažalost, naslov im je izmakao.

No prema najnovijim informacijama, Boston Celticsi i Toronto Raptorsi isplivali su kao novi favoriti za dovođenje Hardena, javlja John Granato s ESPN radija. Sve dodatne informacije svode se na to da bi paket Celticsa bio centriran oko Jaylena Browna, a onaj Raptorsa oko Pascala Siakama.

Veliko je pitanje što bi bilo ostali dijelovi paketa. U slučaju da Boston misli u nj dodati Marcusa Smarta, Danny Ainge bi napravio ogromnu grešku. Ne samo da bi back court ostavio bez Smarta, već bi ga obrambeno sveo praktički na u najbolju ruku prosječne obrambenjake Hardena i Kembu Walkera.

Osim toga, Smart je srce i duša ove momčadi i njegova vrijednost za nju u ogromnoj mjeri nadilazi surove brojke. Velik adut za Boston jest taj što imaju dosta budućih draft izbora za ponuditi.

Iz perspektive Toronta, paket sa Siakamom kao centralnom figurom ne zvuči previše pametno s obzirom da bi upravo Kamerunac bio dobar komplement Hardenu. Ne iziskuje puno lopte u rukama kako bi bio efektivan, pokriva drugu poziciju, dobar je obrambennjak. Ako bi on otišao, na bekovskim pozicijama bi ostali Harden, Kyle Lowry i Fred VanVleet. Ogromna gužva u jednom dijelu petorke i gotovo sigurno bio netko morao na klupu.


Tagovi

James HardenNBA tradeoviHouston Rockets

Ostale Vijesti