Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Phila novom pobjedom najavila pohod na vrh Istoka, ponovno briljirali Embiid i Harden (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.12.22. | 20:53

Sixersi sada dijele najbolji pobjednički niz (osam pobjeda) s Brooklyn Netsima

Božićni dan je prema navijačima Philadelphije bio jako dobar – Sixersi su u Madison Square Gardenu slomili New York Knickse rezultatom 119:112 i trenutno dijele najbolji niz u NBA ligi s Brooklyn Netsima (osam pobjeda u nizu).

U utakmici s dva sasvim oprečna poluvremena, nije djelovalo da će momčad Doca Riversa nastaviti pobjedničku seriju. Phila je uspavano i tromo krenula u utakmicu, Joel Embiid i James Harden se valjda nisu dobro zagrijali pa su Knicksi radili gotovo sve što su htjeli na parketu.

Nabili su domaći košarkaši brz tempo, lopta je fino kružila, a kada se to nalijepi i očita razlika u energiji, skoku i intenzitetu, nikoga nije čudilo kada je u jednom trenutku sastav Toma Thibodeaua imao i 14 poena viška.

Posebno motiviran je bio Julius Randle koji je do poluvremena 76ersiam stavio 25 poena, dok je Jalen Brunson odrađivao sjajan playmakerski posao. Osobito kada je Rivers naredio zonu, pa je jedinica Knicksa driblingom probijala prvu liniju brane pa onda izbacivala loptu prema šuterima.

A onda su u nakon velikog odmora Sixersi pritegnuli obranu u drugom dijelu, u napadu su se zahuktali Embiid i Harden pa se prednost domaćih lagano počela topiti.

Na ulasku u zadnju dionica Knicksima je preostalo tek pola koša prednosti (96:95), da bi onda George Niang krenuo u svoju tricašku seriju kojom je prelomio susret. Niang je do posljednje dionice zabio tek četiri poena, da bi onda u zadnjih deset minuta dodao 12, a većinu toga mu je omogućio Harden svojim finim razigravanjem. Serijom 21:4 Sixersi su stigli do nove pobjede i najavili Milwaukeeju i Bostonu da kreću po njihove vodeće pozicije.

Philu su do pobjede predvodili Embiid s 35 poena i osam skokova, Harden je dodao 29 poena uz 13 asista.

Ključ pobjede? Pojačali smo obranu u drugom dijelu. U prvom su nam radili što su htjeli, jer smo bili mekani, a onda smo postali puno agresivniji u drugom. Harden i Niang su odirgali sjajno u drugom dijelu. Imamo sjajnog playmakera u Hardenu, a Niang je pogodio neke velike šuteve”, rekao je Embiid nakon pobjede, pa dodao da je izuzetno ponosan što je odigrao ovakvu utakmicu baš na Božić.

Svake godine bi trebao igrati na Božić i sretan sam što mogu biti na ovoj pozornici. Suigrači mi vjeruju, sada smo u nizu, ali moramo početi bolje ulaziti u utakmice i znamo što nam je činiti da to preokrenemo”, dodao je centar Phile.

Kod Knicksa je pak Randle stavio 35, dok je Brunson zabilježio 23 poena i 11 asista.



Tagovi

New York KnicksPhiladelphia 76ersJoel EmbiidJames HardenJulius Randle

Ostale Vijesti