Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Pharma Classic prvi je hrvatski pobjednik u elitnoj konkurenciji ovogodišnjeg PRO 3x3 Toura

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.07.24. | 10:44

Bio je to sedmi turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3x3 Tour 2024.

Protekloga vikenda (u petak i subotu, 5. i 6. srpnja) prvi je put u dosadašnje tri sezone PRO 3x3 Tour, serija spektakularnih međunarodnih turnira u 3x3 košarci, gostovao u slavonskom gradu Donjem Miholjcu, i odmah je polučio velik uspjeh. Konkurencija i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji bila je jaka, momčadi su stigle iz četiri europske zemlje (Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske), posjećenost i atmosfera bili su odlični, a reakcije nazočnih iznimno pozitivne. Prvi dolazak u ovaj lijepi grad u Osječko-baranjskoj županiji u skladu je s nakanom glavnih organizatora, Udruge PRO 3x3, da ovaj dinamični i atraktivni sport kontinuirano šire i propagiraju i u novim sredinama. Turnir je odigran na izvrsnoj lokaciji – na posebnom 3x3 igralištu postavljenom ispred nastavno-sportske dvorane OŠ „August Harambašić“ u središtu Donjeg Miholjca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to sedmi turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel, koji se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održava na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske. Prvih šest ovogodišnjih turnira organizirani su redom: na jadranskim destinacijama (u Hvaru, Trogiru i Umagu), zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu, u središnjoj Hrvatskoj (gradu Zaboku) te u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno Vinkovcima.

Zanimljivo je kako je, nakon što su na prethodnim turnirima u elitnoj kategoriji pobjeđivale isključivo ekipe iz inozemstva (Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine), Tour na međunarodnom nadmetanju u Donjem Miholjcu dobio prvog ovosezonskog pobjednika iz Hrvatske – ekipu Pharma Classic. Naime, u neizvjesnoj finalnoj utakmici u Senior Elite Men kategoriji, odigranoj u subotu navečer (6. srpnja), oni su uspjeli, rezultatom 21:17, pobijediti momčad OS 3x3 Rulla&Rocher. Time su, osim FIBA bodova, osvojili i novčanu nagradu od 2.000 eura i izravan plasman na veliki Završni turnir PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel u Šibeniku. Pobjednici su nastupili u sastavu: Fran Grgić, Jakov Jacović, Roko Spaseski Baburek i Lovre Žaja. Drugoplasirana ekipa osvojila je iznos od 600 eura, a trećeplasiranoj momčadi Titans 3x3 (Češka), koja zapravo predstavlja predstavlja reprezentaciju Češke u 3x3 košarci, pripalo je 400 eura. U natjecanju muških juniorskih U-19 ekipa pak u hrvatskom finalu slavila je ekipa 3x3 Osijek Zvjezdice, nadvisivši momčad Nitui tijesnim omjerom 20:19. Treće mjesto pripalo je ekipi 3x3 Vinkovci.

Davor Javorović/PixsellDavor Javorović/Pixsell

Nagrade najboljim ekipama na turniru uručili su predstavnici lokalnih partnera i sponzora: gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca Dražen Trcović i Vladimir Skeledžija, tajnik Zajednice športskih udruga Donji Miholjac.  

U subotu, 6. srpnja, organiziran je i već tradicionalni Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci. Uz to, bila je organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Oba su dana organizirane i različite zanimljive i atraktivne nagradne igre, poput šutiranja „dvojki“ i slobodnih bacanja, a sudionici su dobili vrijedne nagrade sponzora i donatora. Oba su dana, unatoč visokim temperaturama zraka, vladali odlična navijačka atmosfera, odnosno glasno navijanje i skandiranje s tribina.

"Zadovoljstvo je bilo sudjelovati u organizaciji PRO 3x3 Tour 2024. košarkaškog turnira, predivnog sportskog događaja koji se po prvi puta održao u Donjem Miholjcu. Ovom prigodom želim čestitati organizatoru, Udruzi PRO 3x3, na iznimno kvalitetnoj organizaciji ovog spektakularnog turnira. Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca već duže vrijeme grad predstavlja i brendira kao Grad sporta i duge sportske tradiicije (100 godina igranja tenisa, nogomet, kuglanje, biciklizam i drugi sportovi). Moram istaknuti i veliku ulogu Osječko-baranjske županije u razvoju sporta u Donjem Miholjcu, kao i Grada Donjeg Miholjca. Vrlo je važno nastaviti u tom smjeru i podržavati sportska događanja i manifestacije koja će doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Donjeg Miholjca, popularizirati sport koji je jedan od najjačih promotora turizma, ali i raditi na daljnjem razvoju sportskog turizma“, istaknula je Melia Vidaković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca.

Davor Javorović/PixsellDavor Javorović/Pixsell

„U ime glavnih organizatora od srca zahvaljujem svim našim lokalnim suradnicima, partnerima i sponzorima na zajedničkoj realizaciji ovako uspješnog turnira. To su Grad Donji Miholjac, Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Košarkaški klub Donji Miholjac. Posebno zahvaljujem gospođi Meliji Vidaković, kao i gospodinu Marku Prusini, predsjedniku i treneru KK Donji Miholjac, na velikom angažmanu i pomoći. Drago mi je da se oživotvorila ideja koja se rodila na prošlogodišnjem velikom finalu PRO 3x3 Toura u Šibeniku i da smo nastavili širiti ovaj dinamičan i atraktivan novi olimpijski sport u novim sredinama. Primjerice, u najvećem slavonskom gradu Osijeku smo 2022. i 2023. prvi započeli tu priču i postavili ju na čvrste noge, a oni su ju potom sami nastavili ove godine, što i jest jedan od ciljeva“, rekao je Tomislav Prpić u ime organizatora iz Udruge PRO 3x3. 

Osmi i pretposljednji izlučni turnir u okviru PRO 3x3 2024. driven by Opel održat će se već idućeg vikenda, u petak i subotu, 12. i 13. srpnja 2024., u glavnom i najvećem hrvatskom gradu – Zagrebu. U hrvatsku metropolu PRO 3x3 Tour stiže već treći put, što znači da je Zagreb bio i jest domaćin u sve tri dosadašnje sezone Toura. Nakon što je 2022. turnir održan na zagrebačkom Gornjem gradu, a 2023. na jezeru u parku Bundek, ove će godine turnir biti ponovno organiziran na novoj lokaciji, u samom centru Zagrebu – na 3x3 igralištu postavljenom na Trgu kralja Tomislava!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.
Tagovi

FIBA 3x3PRO 3x3 Tour

Ostale Vijesti