Pet momčadi traži šutera: Pomama u NBA-u za bivšim igračem Partizana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 10:28

Generalni menadžer Wizardsa Tommy Sheppard bio je iskren kad je prošli mjesec rekao da ima najozbiljniju namjeru dati novi ugovor Davisu Bertansu na ljeto, ali to ga nije spriječilo pri sjedanju za stol sa svima koji su iskazali interes za sjajnog latvijskog šutera.

NBA trejd deadline započet će sutra, a trajat će do 6. veljače pa svi zainteresirani moraju odlučiti do tad žele li u svoj roster dodati bivšeg igrača Partizana i Olimpije. A zainteresiranih je dosta, preciznije pet, Philadelphija Sixersi, Atlanta Hawksi i LA Lakersi su na vrhu čopora koji ga prati, a nedaleko zaostaju Celticsi i Nuggetsi.

Ne čudi toliki interes jer Bertans u Wizardsima igra sezonu karijere s 15.4 poena i 4.9 skokova po susretu uz šut od 43.4 za tricu iz 8.6 pokušaja po susretu.

Ova zadnja vrijednost je ključan generator interesa jer se Bertans ove sezone pretvorio u jednog od najboljih visokih šutera za tri u ligi. Ugovor mu istječe na koncu sezone i zato je jedno od najzanimljivijih imena za momčadi koje su u potrazi za šuterom.

Pitanje je hoće li ga Wizardsi uopće htjeti pustiti jer je jedan od njihovih najbolji igrača i postao je ponajbolji šuter lige te sjajno odgovara njihovom ofenzivnom stilu košarke.

Mnogi su uvjereni kako bi Bertans, koji ove sezone zarađuje 7.000.000 dolara, sljedeće mogao dobiti 15.000.000 dolara ili više za sezonu, ali Wizardsi bi mu to mogli isplatiti isključivo uspiju li se riješiti ugovora Iana Mahinmija teškog 15.500.000 dolara godišnje.

Već ovaj tjedan Wizardsi će igrati protiv dvije od pet zainteresiranih momčadi za Bertansa, Celticsima i Hawksima, ali vrlo vjerojatno neće moći porazgovarati sa svojom metom jer će sigurno propustiti jednu utakmicu zbog ozljede kvadricepsa, a mogao bi i obje. Insajderi tvrde da će, oporavi li se Bertans i zaigra u jednoj od te dvije utakmice, to dodatno podgrijati interes za njegovim uslugama.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Davis BertansPartizanWashington WizardsNBAkošarkaNBA tradeovi

Ostale Vijesti