Pelicansi planiraju pakleni trade kojim bi uparili dva najbolja igrača Dukea

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.06.19. | 10:19

Hoćemo li gledati reunion dvojca u NBA ligi?

New Orleans Pelicansi trenutno su jedna od franšiza u centru pozornosti NBA lige s obzirom da su svoju najveću zvijezdu, Anthonyja Davisa, poslali u Lakerse za veliki broj potencijalnih budućih superzvijezda, a jedna od njih je zasigurno Zion Williamson sa košarkaški slavnog sveučilišta Duke. Pelicansi, osim prvog izbora dobivenog draft lutrijom, imaju i četvrti, priskrbljenog upravo u razmjeni s Lakersima.

No zadnji napisi NY Posta daju naslutiti kako bi franšiza iz najvećeg grada Louisiane mogla poduzeti određene mjere da dođe do drugog izbora u namjeri da upari Ziona i R.J.-a Barretta. Njih su dvojica vodili Duke prošlosezonskog March Madnessa i pravo je čudo da su ispali već u Elite Eight fazi, bez obzira što je sveučilišni turnir uvijek pun iznenađenja.

Dva 201 cm visoka ljevaka najbolji su prijatelji, dijele neke istovjetne košarkaške vještine, a nema sumnje kako bi kao tandem u jednoj profesionalnoj ekipi u sklopu NBA lige predstavljali posebnu atrakciju i potencijalno dvojac za velike stvari.

Upravo zahvaljujući cijelom bogatstvu igračkog kapitala kojeg su Pelicansi krajem sezone zadobili, moguće je licitirati s vjerojatnošću ovakvog manevra – imaju itekako što ponuditi. Ovo bi također značilo da bi Ja Morant, koji je projiciran kao taj drugi izbor, pao na treće mjesto New York Knicksima. Potencijalni problem može predstavljati Morantova ozljeda koljena, ali više ćemo znati za dva dana kada je na programu dugo očekivani NBA draft 2019.

(foto: Reuters)


Tagovi

New Orleans PelicansZion WilliamsonR.J.BarrettNCAALos Angeles LakersAnthony Davis

Ostale Vijesti