PAO na krilima nadahnutog Calathesa šokirao CSKA u produžecima, dr. Simon bez promašaja za tri

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.01.20. | 22:43

Poslastica u Ateni.

Panathinaikos je ponovno preuzeo Rick Pitino, nakon što nije uspio u namjeri da nađe zadovoljavajući posao u NBA ligi. Mora se priznati, navijači atenskog giganta su ovime profitirali jer ''Zeleni'' igraju jako dobro, a večeras su natjerali aktualnog osvajača Eurolige CSKA da položi oružje. Utakmica je, nakon produžetaka, završila 102:106, te je time prekinuta neugodna mini-serija od dva poraza Grka.

Armejci su u zadnje sekunde ušli s tri poena prednosti, no umjesto prekršaja i ulaska u završnicu slobodnih bacanja, odlučili su se za NBA taktičku varijantu i branjenje u ovakvim situacijama. Jedna od glavnih snaga ovog sastava Nick Calathes, koji je prošle sezone prvi nakon našeg Nikole Vujčića upisao triple-double Eurolige, je na sedam sekundi do kraja pogodio tricu za 89:89.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://t.co/Kd6WDnmKqM">https://t.co/Kd6WDnmKqM</a>! <a href="https://twitter.com/paobcgr?ref_src=twsrc%5Etfw">@paobcgr</a> gets the win on the road in an OT thriller! <a href="https://twitter.com/hashtag/GameON?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#GameON</a> <a href="https://t.co/29xaPpObuM">pic.twitter.com/29xaPpObuM</a></p>&mdash; Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) <a href="https://twitter.com/EuroLeague/status/1213175836897095680?ref_src=twsrc%5Etfw">January 3, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Loptu je uzeo vjerojatno najbolji košgeter natjecanja Mike James no, za razliku od fantastičnih clutch završnica u nekim od prethodnih kola, ovaj puta nije bio uspješan i napravio je korake. Ostalo je dvije sekunde do kraja regularnog dijela utakmice. Gosti su ih iskoristili za šut Konstantinosa Mitogloua s krila, ali lopta nije ušla te se dvoboj nastavio u produžecima.

Na pogon prije svega Calathesa, Mitogloua i Wesa Johnsona dolazi do pobjede u produžecima. Grčki razigravač je uknjižio 22 poena i nerealnih 17 asistencija, a monstruoznu utakmicu je odigrao i Mitoglou i zabilježio 25 koševa uz 16 skokova. Mike James kod CSKA je zabio 30 uz po pet skokova i asistencija. Hackett i Hines su dodali 24 i 14.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">No words needed after that performance! <a href="https://twitter.com/hashtag/GameON?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#GameON</a> <a href="https://t.co/D66eLZKSCq">pic.twitter.com/D66eLZKSCq</a></p>&mdash; Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) <a href="https://twitter.com/EuroLeague/status/1213178625404657665?ref_src=twsrc%5Etfw">January 3, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Anadolu Efes nastavlja s odličnim igrama. Danas su lako svladali, doduše hendikepirani Khimki, sa 101:82.

Gosti su stigli bez opet ozlijeđenog Alekseja Šveda, te je izostanak najboljeg igrača očigledno bio prevelik nedostatak. Kruno Simon je proveo svega 20 minuta na terenu, a za to je vrijeme postigao 12 poena. Sve iza linije 6.75 metara iza koje je imao 4/4.

Najefikasniji bili su Shane Larkin s 20 poena i četiri asistencije i Tibor Pleiss s također 20 poena i 10 skokova. Jeremy Evans postigao je najviše kod gostiju, 15 poena, a još petorica igrača ubilježili su dvoznamenkasti broj koševa.

CSKA Moskva – Panathinaikos 102:106 (OT)

Anadolu Efes – Khimki 101:82

Lyon ASVEL – Real Madrid 78:87

Olimpia Milano – Zenit St. Petersburg 73:69

Valencia – Alba Berlin 91:77

(foto: Eurloeague.net)


Tagovi

EuroligaPanathinaikosCSKA MoskvaAnadolu EfesKhimkiKrunoslav SimonMike JamesNick CalathesRick PitinoKonstantinos Mitoglou

Ostale Vijesti