Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Ovo je svijet Luke Dončića, a mi samo živimo u njemu: Čarobni Slovenac uz pomoć bivšeg igrača Partizana slomio LeBrona i Lakerse

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.12.23. | 08:24

Dario Šarić je u porazu Golden Statea ponovno imao finu partiju

Pričajući o svojoj nagomilanoj minutaži u posljednje vrijeme, Luka Dončić – koji će u veljači napuniti 25 godina, ustvrdio je kako – stari.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Ne znam kako sam uspio igrati. Spavao sam jako malo i sve me boli. Izgleda da starim. No uzeli smo dvije back to back pobjede što je sjajno, osobito protiv momčadi kao što su Lakersi“, komentirao je Slovenac i tako nas sve podsjetio na godinu proizvodnje. Ova izjava vjerojatno nije najbolje sjela niti 15 godina starijem LeBronu Jamesu koji se u 'poodmaklim' godinama mora nositi s ovakvim izjavama osjetno mlađih kolega. Stoga, hvala Luka, u naše i u LeBronovo ime…

A zahvaliti mu možemo i što nas iz večeri u večer oduševljava na NBA parketima. Slovenski playmaker je u 127-125 pobjedi nad Lakersima ubacio 33 poena, uz šest skokova te 17 asistencija i to za preko 43 minute provedene na parketu. Noć prije je odradio 44 minute, a tri dana prije toga je u pobjedi nad Portlandom igrao 41. Očito kako ga je dodatno motiviralo rođenje djeteta, jer ovoliku minutažu nije imao još od doigravanja 2021. godine.

Protiv Memphisa noć ranije je odradio čitavo drugo poluvrijeme, a protiv Lakersa je u drugom dijelu igrao 23 od moguće 24 minute. Trener Jason Kidd dao mu je malo predaha u trećoj četvrtini…

U izostanku ozlijeđenog Kyrieja Irvinga, Dončić orkestrira igru, ali i pobjede Dallasa koji su u nizu od četiri slavlja zaredom. Ovog je puta Luki u pomoć uskočio Tim Hardaway Jr. koji je utakmicu okončao s 32 poena kraj svojega imena.

„Znajući kako će čuvati Luku (udvajanjem op.a.), morao sam pokušati ostaviti pečat na ovoj utakmici. Kada šuteru uđe prvi šut, koš se počne činiti kao ocean“, istaknuo je Hardaway. A sjajnu rolu, svoju najbolju ove sezone imao je bivši igrač Partizana Dante Exum koji je momčadi iz LA-a ubacio 26 poena, od čega čak sedam trica (od devet pokušaja) što mu je rekord karijere. Australac je pet trica stavio u posljednjoj četvrtini kada se lomila utakmica i praktički je riješio pitanje pobjednika na kraju.

Da se još malo vratimo na Dončića, postao je igrač s najviše utakmica u kojima je zabio minimalno 30 poena, zabilježio barem pet skokova i 15 asistencija – u posljednjih 30 NBA sezona. To je više od Nikole Jokića, Michaela Jordana, Isiaha Thomasa i Kidda – zajedno.

Očito je ovo svijet Luke Dončića, a mi samo živimo u njemu…

Istini za volju, Slovenac nas je naviknuo na ovakve predstave, o njegovoj sezoni će se suditi nakon doigravanja, no za sada su Mavericksi i Dončić na dobrom putu.

Od ostalih utakmica valja izdvojiti ogled Phoenixa i Golden Statea koji je otišao na stranu Sunsa rezultatom 119-116, a Dario Šarić je u porazu ponovno imao finu partiju od 15 poena (šut 5/9, trica 2/4), četiri skoka i jedan asist za 20 minuta na parketu. Šibenčanin je zabilježio dvoznameknkasti učinak u 11 od posljednjih 13 utakmica.

Sunsi su došli do pobjede bez Kevina Duranta i Bradleyja Beala, ali su imali raspucanog Devina Bookera koji je Warriorsima stavio 32 poena, (32p, 7a, 4s). Kod Warriorsa je najbolji bio Stephen Curry (24p, 5s, 4a).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADallas MavericksLuka DončićDante ExumLos Angeles LakersLeBron JamesDario ŠarićGolden State Warriors

Ostale Vijesti