Ovi bi se igrači trebali naći na All-Stars utakmici u New Yorku

Vrijeme Čitanja: 6min | čet. 29.01.15. | 15:28

Večeras će biti poznati svi sudionici NBA All-Stars natjecanja.

Nakon što su fanovi odabrali startne petorke Istoka i Zapada, došao je red da se popune roster za 64. All-Stars utakmicu. Dodatnih sedam igrača za svaku konferenciju biraju NBA treneri, a mi smo ponudili naš izbor igrača koji bi se trebali naći u New Yorku 15. veljače.

Istočna konferencija

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)

Za razliku od Kevina Lovea, Irving se prilagodio igri s LeBronom Jamesom. Doduše, 'Kralj' James je preuzeo organizaciju igre u svoje ruke, ali izgleda kako to Irvingu ni malo ne smeta. Na prosjeku je od 22,1 koša i 5,2 asistencija te će prilično sigurno izboriti i svoj treći All-Stars nastup.

Jeff Teague (Atlanta Hawks)

Prvi od četiri, da četiri, igrača Atlante za koje smatramo da bi trebali igrati u New Yorku. Teague je na neki način i pravi simbol Hawksa – nitko ga neće staviti među elitne playmakare, pa možda ni među 15 najboljih organizatora igre u NBA ligi, ali on uredno iz večeri u večer igra dobro i vodi svoju momčad prema prvom mjestu u ligi. S obzirom da u našem izboru nema nekih razvikanih igrača, vjerojatno će mnogi reći kako Teagueu ovdje nije mjesto, međutim mi tvrdimo da jeste.

Jimmy Butler (Chicago Bulls)

Da su startnu petorku birali treneri, Butler bi se gotovo sigurno našao u njoj. Butler je ove sezone postao glavni igrač Chicaga – uz već poznatu obrambenu ulogu, ove joj je godine donio napadačku. U prosjeku postiže 20,1 koš po utakmici što je nevjerojatni skok u odnosu na lanjsku sezonu kada je zabijao 13,1 poena. Tome dodaje 6 skokova, 3,3 asistencije i 1,8 ukradenu loptu pa nema sumnje da je zaslužio svoj prvi All-Stars nastup. Butler je trenutno i najveći favorit za titulu igrača koji je najviše napredovao.

Kyle Korver (Atlanta Hawks)

Znate li što je 50-40-90 klub? Tako se nazivaju NBA igrači koji su u jednoj sezoni imali postotak šuta 50 ili više posto, trice su pucali s preciznošću od najmanje 40%, a ubacivali su najmanje 9 od 10 slobodnih bacanja. Naravno, morali su zadovoljili i neke uvjete – pucati najmanje 300 lopti iz igre, 82 trice i 125 slobodnih bacanja. Desetak je igrača koji su članovi tog kluba, a znate li koliko je igrača član 50-50-90 kluba? Niti jedan. Doduše, Steve Kerr je bio jako blizu 1995./96., ali su mu nedostajali pokušaji slobodnih bacanja, a ove godine smo jako blizu da dobijemo i prvog službenog člana tog kluba. Njegovo ime je Kyle Korver, trenutno iz igre puca 51,8%, trice gađa 53,4%, a slobodna bacanja 92,3%. Prošle godine postavio je nevjerojatan rekord od 127 uzastopnih utakmica u kojima je pogodio najmanje jednu tricu, a on je sigurno jedan od igrača kojeg ne želite ostaviti samog bez obzira na kojem se dijelu parketa nalazi. Kad dobije loptu, on se diže i – u pravilu pogađa. Zbog svega toga, ali ne samo zbog toga, već i zbog činjenice da je Korver igrač s nevjerojatnim košarkaškim IQ-om te se oko njega lome i najbolje obrane, mislimo da on zaslužuje poziv za ovu utakmicu. Na natjecanju u tricama će ionako sudjelovati...

Paul Millsap (Atlanta Hawks)

Millsap je sigurno najveća 'krađa' u prijelaznom roku prije dvije godine. Tada mu je Atlanta dala ugovor na 20 milijuna za 2 godine, a puno je bilo skupljih igrača. Millsap je svoj novac i više nego isplatio, a i lani je izborio nastup na All-Starsu. Uz svoju nevjerojatno skočnost i dobru igru pod košem, Millsap je pod Budenholzerom dodao i solidan šut za tri poena što donosi dodatnu opasnost.

Chris Bosh (Miami Heat)

Razmišljali smo hoćemo li u naš izbor postaviti Bosha ili Wadea, koji je zamalo izgubio mjesto u startnoj postavi Istoka od Lowryja, ali smo se odlučili za Bosha iz dva razloga – dojam je da se ipak bolje snašao u ovoj post-James eri Heata, a našoj postavi i nedostaje visokih igrača. Inače, Bosh je do sada 9 puta nastupio na All-Stars utakmici.

Al Horford (Atlanta Hawks)

Koliko je lani Hawksima nedostajao zdravi Al Horford najbolje se vidi po rezultatima Atlante ove godine. Horford je pravi oslonac Budenholzerove momčadi koji zabija 15,3 koša i ima 6,8 skokova u prosjeku, ali ono što se ne vidi u brojkama je njegov značaj za igru svoje momčadi jer će kazniti svako ostavljanje na poludistanci te se savršeno uklapa u raspucani stil igre kojeg njeguje trener Hawksa.

Zapadna konferencija

Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Nevjerojatna je energija kojom Westbrook pristupa svakoj utakmici. Ove godine je imao problema s ozljedama, ali se svaki put vraćao sve jači te je trenutno na prosjeku od 25,2 koša, 7.5 asistencija, 5,9 skokova i 2,3 ukradene lopte. Je li trebamo dalje objašnjavati zašto se našao u ovom izboru?

Chris Paul (Los Angeles Clippers)

Dugo smo se lomili hoćemo li u ovaj izbor uvrstiti Paula ili Damiena Lillarda, ali smo se na kraju odlučili na iskusnijeg Paula. Čovjek koji u karijeri (10 sezona) ima prosjek od 9,9 asistencija ove je godine tek neznatno ispod prosjeka, a koliko god Clippersi ne izgledali sjajno, toliko Paul i dalje igra dobro. S druge strane, kako je Kobe ozlijeđen, smatramo da bi i CP3 i Lillard trebali naći mjesto u New Yorku, ali playmakera Blazersa smo ipak izostavili iz našeg izbora.

James Harden (Houston Rockets)

Igrač koji igra na MVP nivou i koji iz tjedna u tjedan pruža fenomenalne partije te je redovni gost naše rubrike 'Germanijakovih 5'. Harden bi trebao zamijeniti ozlijeđenog Kobe Bryanta u petorci Zapada , a navijači Thundera mogu samo žaliti što ga se GM Sam Presti riješio, pogotovo kada se zna da će salary cap sljedećih godina znatno rasti te bi Oklahoma imala novca za platiti i njega uz Duranta, Westbrooka i Ibaku.

Klay Thompson (Golden State Warriors)

Brzo je Thompson pokazao da je zaslužio maksimalni ugovor kojeg su mu Warriorsi dali na početku sezone. Uz Stephena Curryja čini nevjerojatni dio 'splash brothersa', a uz ubojit šut, opasan je i u drugim situacijama te pruža i dobru igru u obrani. A što se događa kada se raspuca pitajte Sacramento Kingse.

Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

Nismo navikli gledati lanjskog MPV-a sezone da se muči s ozljedama kao što je to slučaj ove godine. Sve je počelo još na ljeto kada se Durant ozlijedio nakon povlačenja iz američke reprezentacije, a nastavilo se i tijekom sezone. Odigrao je samo 21 utakmicu, ali one su bile na fantastičnom nivou – ima 25,6 koša, 6,7 skokova i 4,1 asistencije po utakmici. Zbrojite to s gore napisanim Westbrookovim brojkama i dobit ćete najubojitiji duo NBA lige. Bez obzira na Curryja i Thompsona.

LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers)

Po svim 'pravilima' Aldridge se trebao priključiti Bryantu kao igrač koji će zbog ozljede propustiti All-Stars susret. No, on je odlučio igrati usprskos boli u prstu te operaciju odgodio dokle god bude mogao igrati, a nada se da će to biti do kraja sezone. Time je Aldridge kupio sve navijače Blazersa, ali i osigurao maksimalni ugovor kojeg će mu Portland sigurno dati nakon što mu ovog ljeta istekne aktualni. Inače, Aldridge je i ove godien glavni igrač momčadi koja je trenutno treća na zapadu, a u prosjeku ima 23,6 koša i 10,2 skoka po utakmici.

DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)

Teško se odlučiti na postavljanje u All-Stars igrača iz momčadi koja je trenutno na omjeru 16-28, ali kada je riječ o 5. strijelcu i 3. skakaču lige, onda je sve lakše. Cousins igra odlično u disfunkcionalnom Sacramentu i svaki pravi ljubitelj NBA lige, a da nije navijač Kingsa, se nada da ćemo ga jednog dana vidjeti u pravoj momčadi s pravim suigračima. Za nesreću po takve, ugovor mu sa Sacramentom istječe tek 2018. godine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

DeMarcus CousinsKevin DurantRussell WestbrookJames HardenChris PaulLaMarcus AldridgeKlay ThompsonChris BoshKyrie IrvingJimmy ButlerJeff TeagueKyle KorverPaul MillsapAl HorfordAll Star

Ostale Vijesti