Otkaz dobiva najbolji šesti igrač NBA prvaka od prije tri godine

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 12.12.19. | 19:19

Možda ovo znači još više minuta za Džanana Musu.

Nedavno nakon što se činilo da je udahnut novi život njegovoj NBA karijeri, važan kotačić šampionske momčadi Cleveland Cavaliersa iz 2016. Iman Shumpert već je na rubu otpuštanja iz Brooklyn Netsa.

Iako su s njim u sastavu na omjeru 9-4, a Shumpert je veoma pouzdan obrambeni igrač, jednostavno nemaju mjesta na rosteru, te imaju previše čvrstih ugovora, javlja Shams Charania.

Pomalo okrutno, ali takva je NBA nekad – Shump će ''plesati'' na rosteru dok se Kyrie Irving ne vrati odnosno ne zaliječi ozljedu ramena, no mnogima nije promaklo kako druga najpopularnija franšiza New Yorka ima bolji omjer bez Irvinga od onog sa njim. Također, od suspenzije se vraća i Wilson Chandler, te je to dodatan uteg na financijske obveze u uredima Barclays Centera.

 

 

Shumpertov se doprinos nije toliko očitovao kroz brojke (4.2 poena i 2.6 skoka u Netsima), koliko kroz čvrstu obranu i mogućnost da ju primijeni na više pozicija. Kad je on na terenu, defenzivni rejting Brooklyna je 106.2, a 106.9 kad van njega.

Dođe li do toga da Shump svuče dres Netsa, ne bi nas čudilo da nađe naknadno svoje mjesto na nekom od ostalih 29 rostera, s obzirom da je pokazao kako još može pružiti vrijednost na terenu.

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Iman ShumpertKyrie IrvingDžanan MusaNBA tradeoviNBABrooklyn NetsCleveland Cavaliers

Ostale Vijesti