„On je bolji izbor, Zion će prodavati karte“

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 20.06.19. | 16:25

Ima li šanse da Pelicansi kao prvi biraju nekog drugog?

Noćas, u noći s četvrtka na petak, na rasporedu je dugo očekivani NBA draft. Ovogodišnji bi trebao biti jedan od jačih zadnjih godina, a gotovo sigurni prvi izbor je igrač o kojem se mjesecima priča prije drafta koliko se to nije radilo od 2003. i Lebrona Jamesa, Zion Williamson.

Imajući to u vidu trebalo, bi se zaključiti da je superatletično krilo sveučilišta Duke uvjerljivo najpoželjnija „lovina“ ovog drafta. No ne misle svi da ta dogma ima čvrsto pokriće.

„Zion će prodati puno karata, ali kad bih ja birao, izabrao bih R.J.-a Barretta prije njega. Kompletniji je.“, izjavio je bek Denver Nuggetsa i suigrač Nikole Jokića, Jamal Murray, u mikrofon jednog od najutjecajnijih NBA novinara, Marca Spearsa.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Jamal Murray thinks that RJ is a “more complete player” than Zion.<br><br>“Zion is going to sell tickets. But if it was up to me, I would still take RJ,&quot; per <a href="https://twitter.com/MarcJSpearsESPN?ref_src=twsrc%5Etfw">@MarcJSpearsESPN</a> <a href="https://t.co/Q0OKbR6Qjz">pic.twitter.com/Q0OKbR6Qjz</a></p>&mdash; Bleacher Report NBA (@BR_NBA) <a href="https://twitter.com/BR_NBA/status/1141118797689917440?ref_src=twsrc%5Etfw">June 18, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Barrett je, kao i Murray, Kanađanin, pa neki sumnjaju na pristranost u ovom slučaju, no nije Murray jedini koji je ovog mišljenja. Uostalom, sam je nedavno (2016.) sudjelovao na draftu, gdje je izabran kao sedmi, te se pretpostavlja da može reći pokoju pametnu na ovu temu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zion WilliamsonNBA draftJamal MurrayR.J.BarrettLeBron James

Ostale Vijesti