REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

Olympiacos briljantnim preokretom slomio Monaco i ovjerio veliki finale

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 19:18

MVP osnovnog dijela Eurolige Saša Vezenkov stavio je Monacu 19 poena, dok je Papanikolau dodao 15.

Euroligaški Final Four u Kaunas startao je ogledom s dva narativa – u prvom je Monaco zabilježio bolji starti i igru do poluvremena, a onda je u drugom na parketu samo 'pričao' Olympiacos koji je na koncu slavio rezultatom 76-62.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A nije se činilo da bi se tako utakmica mogla rasplesti. Jer, Monaco je igrao vraški dobru košarku, brzu u tranziciju, preciznu, a pomogle su i hladne šuterske ruke igrača grčkog sastava. Tako su Grci promašili svojih prvih pet pokušaja na utakmici, a Monaco je nakon šest i pol minuta igre na svom kontu imao prednost od šest poena (6-12).

Koncem prve četvrtine se zagrijao i Mike James koji je vezao dvije trice u dva uzastopna posjeda, a prednost monegaškog sastava je samo rasla. Na poluvremenu je to bilo velikih plus 12 (29-41) za autsajdere.

No onda je na parket izašao neki drugi, odlučniji, agresivniji i precizniji Olympiacos. Serijom 14-0 okrenuli su igrači grčke momčadi utakmicu, prešli u vodstvo i više se nisu gledali u retrovizor. Na koncu su u trećoj dionici odradili nevjerojatnu seriju 27-2.

Počelo je u obrani Monaca curiti na sve strane, Vezenkov je pogađao, priključili su mu se Papanikolau i Fall, Sloukas i Walkup su razigravali, a Monaco nije znao kako odgovoriti na takvu igru Grka. Na koncu je Olympiacos u finale prošao s uvjerljivih 76-62.

MVP osnovnog dijela Eurolige Saša Vezenkov stavio je Monacu 19 poena, dok je Papanikolau dodao 15.

Kod Monaca su Okobo i James zabili po 17. (pz)




Tagovi

EuroligaOlympiacos košarkaKK Monaco

Ostale Vijesti