Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL
Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL

Oglasio se HKS: „Fizički napad na Šarića i Zubca uzrokovao je njihovu samoobranu“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 08:06

Hrvatski košarkaški reprezentativci, Dario Šarić i Ivica Zubac, sudjelovali su u fizičkom i verbalnom sukobu u izlasku nakon završetka Olimpijskog turnira.

Hrvatski košarkaški savez je u ponedjeljak u priopćenju potvrdio da su hrvatski reprezentativci sudjelovali u incidentu u jednom atenskom noćnom klubu, gdje su bili nakon poraza u finalu kvalifikacijskog turnira za OI u Parizu, a navodi se da su bili "napadnuti verbalno i fizički" pa su bili prisiljeni braniti se.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska reprezentacija je u nedjelju navečer u Pireju poražena od domaćina turnira sa 80-69, čime je Grčka izborila plasman na Olimpijske igre.

U priopćenju se navodi da su igrači i vodstvo reprezentacije nakon finalne utakmice bili na zajedničkoj večeri, nakon koje je izbornik raspustio reprezentaciju, s obzirom na to da "nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača".

"Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara", navedeno je u kratkom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu Hrvatskog košarkaškog saveza (hks-cbf.hr).

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se može raspoznati najboljeg hrvatskog igrača na ovom turniru centra Ivicu Zubca, a u objavama je bilo navedeno da su on, kapetan reprezentacije Dario Šarić te još nekoliko neimenovanih igrača sudjelovali u tučnjavi u jednom atenskom noćnom klubu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Hrvatski košarkaški savezHrvatska košarkaška reprezentacijaDario ŠarićIvica Zubac

Ostale Vijesti