Thilo Schmuelgen/Action Images
Thilo Schmuelgen/Action Images

Očekivani epilog: Ruski klubovi izbačeni iz Eurolige i Eurokupa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 16:57

Ništa od Europe za Perasovića, Hezonju i Šakića

Koncem veljače, nakon što je bilo jasno da Rusi nemaju namjeru stopirati invaziju na Ukrajinu, na sastanku svih 11 klubova osnivača Eurolige je odlučeno kako će se suspendirati moskovski CSKA, Zenit iz Sankt Peterburga te Uniks iz Kazanja naših Velimira Perasovića, Marija Hezonja i po novom Željka Šakića, i ruski klubovi su tom odlukom zatim izgubili pravo sudjelovanja u najjačem europskom košarkaškom natjecanju. Ista stvar je zadesila i Lokomotiv iz Krasnodara koji se natjecao u Eurokupu, a danas je stigla i odluka da će se ruski klubovi definitivno izbaciti iz Eurolige i Eurokupa za ovu sezonu.

U tada izdanom priopćenju Euroliga je istaknula kako će se u slučaju nastavka ruske invazije na Ukrajinu svi rezultati ruskih klubova poništiti i da će se slijedom toga izvršiti korekcija na tablicama Eurolige odnosno Eurokupa, što se danas i dogodilo. Sve što su ove sezone napravili CSKA, Zenit i Uniks u Euroligi te Lokomotiv u Eurokupu, je poništeno i sada se karte ponovno miješaju.

Prema najsvježijoj tablici, Barcelona je prvoplasirana ispred madridskog Reala, Olympiacosa i Milana, a ta su četiri kluba već osigurala ulazak u doigravanje. Za preostala četiri mjesta koja vode u playoff se bore Efes Krune Simona, Bayern, Maccabi, Monaco, Crvena zvezda te Baskonija Nevena Spahije.



Tagovi

EuroligaEurokupUnics KazanCSKAZenitMario HezonjaVelimir PerasovićŽeljko Šakić

Ostale Vijesti