Coust Laurent/ABACA/ABACA
Coust Laurent/ABACA/ABACA

Obradović u šoku: "Velika sramota! Isprike navijačima", Anđušić: "Zapitajmo se svi tko smo..."

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 21:25

Prva je to pobjeda Splita protiv Partizana nakon 27 godina, ujedno i prva nakon 17 uzastopnih poraza od beogradakog kluba u ABA ligi

Košarkaši Splita priredili su senzaciju porazivši Partizan u Beogradu pred 7.000 gledatelja u Štark Areni sa 74-67 u susretu 19. kola regionalne košarkaške ABA lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva je to pobjeda Splita protiv Partizana nakon 27 godina, ujedno i prva nakon 17 uzastopnih poraza od beogradakog kluba u ABA ligi.

"Čestitam momčadi Splita na zasluženoj pobjedi, večeras su igrali neusporedivo bolje od nas, apsolutno su zaslužili pobijediti", rekao je Željko Obradović poslije utakmice pa dodao:

"Što se nas tiče, vjerojatno je prva stvar koju moram napraviti je ispričati se svim ljudima koji su došli i koji su gledali ovakvo nevjerojatno loše izdanje i kad momčad izgleda ovako kako izgleda, onda trener se treba zapitati i preuzeti odgovornost, a ja ću je preuzeti", rekao je Obradović.

Partizan cijelo vrijeme igra u ritmu Eurolige i ABA lige što uzima danak na fizičkoj spremi igrača.

"Znali smo da je ispred i iza nas serija utakmica i razmišljao sam da je ovo trenutak da odmorim najvažnije igrače. Kevin Punter ima ogromnu minutažu, a P.J Dozier problema s nogom pa sam ih maknuo iz momčadi, kao i Uroša Trifunovića kojem je pozlilo prije nekoliko dana. Tako da... Još jednom zaista isprike svim navijačima Partizana što su imali priliku gledati ovakvo izdanje tima. Velika sramota i osjećam veliku bruku i sramotu."

Da je ovo sramotan poraz složio se i Danilo Anđušić.

"Što reći, sramota. Ne govorim to u smislu podcjenjivanja Splita, jer su odigrali jako dobru utakmicu, pogodili su dosta šuteva što je rezultiralo ovim rezultatom na kraju. Naša igra, općenito kakvu je pokazali smo večeras, nije na razini na kojoj želimo neka bude. Zapitajmo se svi tko smo i što smo, izađimo što prije iz ove krize. Čekaju nas jako bitne utakmice, pa i borba za Prvi trofej. Trebamo se svi zapitati, da bismo mogli dalje, dignimo se ", rekao je jedan od zamjenika kapetana Partizana Mozzart Bet.

Na pitanje je li možda razlog takve igre i poraza nagomilani umor, iskusni čuvar je rekao:

"Umor nam ne može biti alibi. Jesmo li umorni ili ne ne smije biti nešto o čemu razmišljamo i pričamo. Svi igraju u istom ritmu, igra cijela Europa, sve euroligaške momčadi. U tom ritmu igramo cijelu sezonu , navikli smo na isto i to nam ne može biti alibi. Čak i ako smo umorni, imamo tu kvalitetu ne napraviti neke stvari koje smo danas napravili." (eg)



Tagovi

Željko ObradovićABA ligaKK SplitKK Partizan

Ostale Vijesti