Vasquez-USA TODAY Sports
Vasquez-USA TODAY Sports

Objavljene All-Star petorke: Jamesov rekord, glasove dobila i četvorica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 10:32

NBA će 1. veljače objaviti rezervne igrače, koji će biti izabrani glasovima trenera

LeBron James je izabran rekordni 20. put za All-Star utakmicu i kao kapetan momčadi Zapada igrat će protiv Giannisa Antetokounmpa koji predvodi momčad Istoka 18. veljače u Indianapolisu, objavila je NBA u četvrtak.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

James (Los Angeles Lakers), koji je 30. prosinca proslavio svoj 39. rođendan, 20. izborom za All-Star utakmicu u svojoj 21 NBA sezoni nadmašio je rekord koji je držao zajedno s još jednom legendom Lakersa, Kareemom Abdul- Jabbarom. U momčadi Zapada će mu se pridružiti Kevin Durant (Phoenix Suns), Srbin Nikola Jokić (Denver Nuggets), Slovenac Luka Dončić (Dallas Mavericks) i Kanađanin Shai Gilgeous-Alexander.

Momčad Istoka predvodi Antetokounmpo, a osim njega tu su njegov suigrač iz Milwaukee Bucksa Damian Lillard, MVP-jem u sezoni 2022./ 2023. Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics) i Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Zvijezda Dallas Mavericksa 24-godišnji Slovenac Luka Dončić peti je put zaredom izabran u momčad Zapada za NBA All Star utakmicu, a po četvrti put u prvu petorku.

Dončić se sada pridružio LeBronu Jamesu, Kobeu Bryantu, Shaquilleu O'Nealu, Isiahu Thomasu i Anthonyju Davisu na listi NBA igrača koji su se uspjeli pet puta kvalificirati za All Star utakmicu prije navršenih 25 godina.

Momčadi su sastavljene s 50 posto glasova navijača, 25 posto glasova igrača i 25 posto glasova novinara koji prate NBA ligu.

Ukupno su navijači najviše vjerovali Giannisu koji je dobio 5.427.874 glasa ispred LeBrona s 5.098.466 glasova te Tatuma s 4.802.187 glasova. Giannis je dobio i najviše glasova od medija, njih 100, dok je najviše glasova igrača, 197, dobio Jokić.

Glasove su dobili i hrvatski igrači. Najviše ih je dobio Ivica Zubac za kojeg je glasalo 114.724 navijača, a dobio je i jedan glas igrača. I Bojan Bogdanović je dobio jedan glas igrača, a za njega je glasalo 78.806 navijača dok je Dario Šarić dobio 42.880 glasova navijača i dva glasa od igrača. Ima i onih navijača koji bi voljeli da se Luka Šamanić pojavi na All-Staru. Takvih je ravno 1.062.

NBA će 1. veljače objaviti rezervne igrače, koji će biti izabrani glasovima trenera.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

All StarLeBron JamesGiannis AntetokounmpoBojan BogdanovićLuka ŠamanićIvica ZubacDario ŠarićLuka DončićNikola JokićKevin DurantShai Gilgeous-AlexanderDamian LillardJoel EmbiidJayson Tatumtyrese haliburtonNBA

Ostale Vijesti