Nova bombastična razmjena u NBA ligi, Conley napustio Memphis

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.19. | 18:43

Kada Woj javi, onda znate da je tako.

Prema najnovijim informacijama prvi donosi, a tko drugi nego Adrian Wojnarowski, Mike Conley ide put Utaha, dok u suprotnom smjeru put Memphisa idu veteran Kyle Korver, Jae Crowder i Grayson Allen, a uz sve to Memphis će dobiti i 23. pick ovogodišnjeg NBA drafta, te budući pick prve runde.

Ricky Rubio ovog ljeta postaje slobodan igrač te će prema svemu sudeći morati potražiti novu sredinu. Conley će dogodine zarađivati 32 milijuna dolara te će ovim njegovim potpisom Salary cap Utaha biti prilično popunjen, što znači da si neće moći dozvoliti da rezervnog playa (što bi bio Rubio) izdvoje više od 15 milijuna dolara, budući da je toliko do sada imao u svojem ubrzo bivšem klubu.

Memphis s druge strane gradi budućnost. Grayson Allen jako je zanimljivi mladi playmaker kojemu je ovo bila prva sezona u NBA ligi, ali u njoj nije uspio pokazati sav svoj potencijal. Korver i Crowder dva su veterana koja mogu pomoći, ali nisu dovedeni kako bi bili u prvoj petorci. Crowderova karijera je po odlasku iz Celticsa otišla u iznimno lošem smjeru te se ovaj nekada odlični defenzivac još uvijek nije uspio vratiti na staro i pružati igre kakve se od njega očekuju. Korver je odličan igrač, čovjek koji može zabiti tricu s praktički svakog dijela terena, ali se nalazi u poznim igračkim godinama, te nije realno očekivati od nekoga tko ima 38 godina bude igrač koji će činiti razliku na terenu.

Ovaj trejd je na neki način odličan za obje momčadi, ali je šokirao mnoge zaljubljenike u košarku i NBA ligu budući da se o ovoj kombinaciji praktički uopće nije špekuliralo. Kada vidimo što se događa u samim počecima, strah nas je i pomisliti što će se sve dogoditi ovo ljeto u NBa ligi budući da nas očekuje jedan od najboljih free agencyja dugo godina unazad.

(foto:Reuters)


Tagovi

Mike ConleyUtah JazzMemphis GrizzliesJae CrowderKyle KorverGrayson AllenRicky Rubio

Ostale Vijesti