USA Today Sports
USA Today Sports

Nove gaže za Davisa, Riversa, Baynesa, Spellmana, Willyja

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.11.20. | 09:09

Jayson Tatum dobio je očekivano maksimalno produženje.

Osim Marca Gasola, čiji je potpis za Lakerse svakako najznačajniji potez minule noći, dogodilo se još nekoliko transakcija.

Korisni igrač reketa Ed Davis zajedno sa budućim izborom prve runde Drafta pridružio se Minnesota Timberwolvesima. U drugom smjeru prema Knicksima otišli su igrač na poziciji četiri Omari Spellman i bek šuter Jacob Evans.

Austin Rivers također je novi stanovnik Manhattana. Knicksi su ga doveli u trogodišnjem potpisu vrijednim 10 milijuna dolara, no samo je prva godina zagarantirana.

Zanimljivo, i njegov otac Doc nosio je dres tada puno bolje stojećih Knicska, a povijest bi se ponovila u potpunosti i dres njujorške momčadi s brojem 25 bi nosio još jedan Rivers da taj broj nije zauzet od strane Reggieja Bullocka. No tko zna, možda Bullock Riversu prepusti broj baš radi te simbolike. Ne bi prvi put vidjeli sličan slučaj.

Australski centar Aaron Baynes pridružio se Toronto Raptorsima potpisavši kao slobodni agent na dvije godine za ukupno 14.3 milijuna dolara.

Willy Hernangomez se pridružio New Orleans Pelicansima za jednogodišnji minimalac. Njegov brat Juancho si je osigurao nešto bolju gažu od 21 milijun na tri godine tako što je produži s Minnesotom.

Odlični defenzivac Zhaire Smith otišao je u Detroit Pistonse, dok je u drugom smjeru prema Philadelphiji otišao Tony Bradley.

Milwaukee Bucksi, Oklahoma City Thunder, New Orlenas Pelicansi i Denver Nuggetsi službeno su okončali razmjenu u kojoj je uključeno deset igrača.

Bucksi su dobili Jruea Holidaya (što se već znalo) i Sama Merrilla, 60. izbor ovogodišnjeg Drafta. Pelicansi će uživati usluge Stevena Adamsa, Eruca Bledsoea, te budućeg prvog izbora runde Drafta kao i jednu mogućnost zamjene.

U Oklahomu ide George Hill, Josh Gray, Kenrich Williams, Zylan Cheatham, Darisu Miller, izbor prve runde Drafta 2023. i buduća dva izbra druge runde. Prema Denveru će se uputiti jedan od iščekivanijih igrača s ovogodišnjeg Drafta, R.J. Hampton, na kraju biran kao 24. izbor.

Dodajmo kako je Jayson Tatum očekivano dobio maksimalno četverogodišnje produženje od svojih Boston Celticsa, u vrijednosti od zagarantiranih 163 milijuna dolara koji se mogu popeti na 195 ukoliko igrač stekne uvjete za supermax ugovor.

Identična maksimalna produženja dobili su Tatumovi kolege iz klase 2017., De'Aron Fox u Sacramento Kingsima, kao i Donovan Mitchell u Utah Jazzu.



Tagovi

NBA tradeoviJayson TatumNBA

Ostale Vijesti