foto: USA Today Sports
foto: USA Today Sports

Nova sezona, novi dresovi: Pogledajte što će NBA zvijezde nositi za mjesec i pol dana (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.11.20. | 17:03

Računica je jasna, liga i momčadi trebaju podebljati tzv. ''Basketball Related Income'', a kao posljedica - fanovi će omastiti brk.

Upravo u noći s četvrtka na petak stigla je potvrda kako su igrači, dovedeni u mat poziciju, ipak morali pristati na početak nove NBA sezone 22. prosinca.

Sad znamo da će poklonici najatraktivnijeg košarkaškog (ponovno) putujućeg cirkusa dobiti najljepši božićni poklon, ali ne samo oni. I sami igrači veselit će se novim varijantama tzv. city edition dresova svojih momčadi, one koje nose u pojedinim utakmicama i koji na poseban način vizualnim identitetom ukalupljuju duh grada u kojem se nalaze.

San Antonio Spursi vratit će zaboravljenu, ali prepoznatljivu tirkizno-ružičasto-narančastu dugu, onakvu kakva je krasila standardni dres sad već davnih devedesetih.

Washington Wizardsi će elementima američke zastave jasno dati do znanja da dolaze iz glavnog grada najmoćnije države svijeta, dok će Warriorsi svojim dresom odati počast Oaklandu, jasno davši do znanja da ga nisu zaboravili, bez obzira što su sad ''fancy'', odnosno preseljeni na drugu stranu Zaljeva – u downtown bogatog, ali pomalo snobovskog i hipsterskog San Francisca.

Što tek reći za dresove Bullsa? Mnogo je ''za'' i ''protiv''. Kao prvo, ovaj dres nikako, ali nikako nije u skladu sa samom momčadi Bullsa, njihovim vizualnim identitetom (koji s razlogom nije diran desetljećima obzirom kakav je logo popularnog bika brend u svijetu). Badass element je potpuno eliminiran, no s druge strane... Ovakav dizajn odiše jednim od najprepoznatljivijih razdoblja grada Chicaga, međuratnom jazz scenom i poznatim čikaškim teatrom. Uostalom, font je identičan onom na posteru mjuzikla Chicago.


City verzija Brooklyn Netsa podsjećat će na ozračje ovog suburbanog dijela New Yorka i njegove graffiti kulture, dok onaj Dallas Mavericksa ni sami ne znamo što bi trebao predstavljati. S obzirom da je font serif tipa (odnosno na krajevima slova ima dekorativne istake), to bi moglo biti na liniji dizajna koji se bazira na zvijezdi, budući je Texas Lone Star State. Nešto slično što vrijedi za hokejašku momčad Dallas Stars.

Nama se posebno sviđaju oni Phoenix Sunsa. Momčad koja je najavila potencijalno velike stvari u novoj sezoni savršenim 8-0 omjerom u seeding utakmicama u Orlandu nosit će dres inspiriran zalaskom Sunca iza pejzaža grada. A to je rezultiralo prilično efektnim dizajnom.

Što predstavlja dres Lakersa u ovoj novoj, bijelo-plavoj varijanti? To ćemo ostaviti čitateljima na dilemu, no ne možemo se oteti dojmu da je kombinacija lijepa u svojoj jednostavnosti.

Za kraj imamo favorita kad su u pitanju New York Knicksi. Kao i sve drugo vezano uz njih u posljednje vrijeme, tako nas je i ovaj dizajn nagnao na dizanje obrve, no tko zna... Nekome se možda i sviđa, odnosno nije kič s ovom krilaticom oko broja kao da se radi o neko restoranu.

Nisu još sve momčadi lansirale svoje varijante – ima još dosta do početka sezone, pogotovo u vrijedećim uvjetima. Neki ni neće imati nove city dresove, no činjenica jest da je uglavnom svima u interesu da ih imaju. Zašto, to je bar jasno. Novi dresovi znače nove zazubice za fanove i kolekcionare, a u konačnici to pak znači – lova.

A liga i organizacije definitivno će je trebati u narednom periodu.


Tagovi

Dresovinovi dresoviNBA

Ostale Vijesti