Ništa od Kokoškova, Srbiju preuzima legenda reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.09.19. | 08:35

Dobro poznato ime.

Nakon osvojenog petog mjesta na Mundobasket u Kini, srpska košarkaška reprezentacija ostala je bez izbornika nakon što je Aleksandar Đorđević odlučio završiti svoju dionicu na klupi. Okrunio je istu s tri srebrne medalje, a kao glavni favorit za njegovog nasljednika figurirao je Igor Kokoškov, potpisnik slovenskog osvajanja Eurobasketa iz 2017. godine.

Kako prenosi Sportski žurnal, od toga neće biti ništa. Bivši trener Phoenix Sunsa i sadašnji asistent u Sacramento Kingsima teško bi mogao uskladiti klupske obaveze s onima u reprezentaciji, gdje u veljači 2020. starta kvalifikacijski ciklus za nadolazeće prvenstvo Europe. No, taj problem zato nema Saša Obradović, sadašnji strateg Monaca. 

Bivši reprezentativac prava je legenda srpske košarke. Kao igrač je sudjelovao u osvajanju tri naslova prvaka Starog kontinenta (1995., 1997. i 2001.), a ima i svjetsko zlato iz 1998. te olimpijsko srebro iz Atlante. Slično kao i Đorđević, naosvajao se zlata kao igrač, stoga je sasvim sigurno dobro upućen u kult reprezentacije i svojim iskustvom može dosta toga donijeti. Trenersku karijeru započeo je 2005. godine, a posljednjih godina vodio je berlinsku albu, Lokomotiv iz Kubana, dok je početkom ove godine sjeo na klupu Monaca.

(foto: Reuters)


Tagovi

Igor Kokoškovsrpska košarkaška reprezentacijaSaša Obradović

Ostale Vijesti