Neraspoložena Cedevita još uvijek bez pobjede u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.10.14. | 19:42

Košarkaši Cedevite niti nakon drugog kola nove sezone regionalne ABA lige ne znaju za pobjedu.

Nakon poraza na otvaranju ABA lige u Novom Mestu kod Krke 80:72, Cedevita je stradala i na gostovanju kod Union Olimpije u Ljubljani, 77:67.

Bez Roka Lenija Ukića, koji je propustio utakmicu zbog male rupture nožnog mišića te prvog trenera Jasmina Repeše, koji je još uvijek bolestan, zagrebački sastav ponovno je odigrao lošu utakmicu.

Cedevita se dobro držala u prve dvije četvrtine, na poluvremenu je zaostajala samo plus pet, 37:32, ali je u trećoj dionici Union Olimpija razmontirala goste. Dionicu je osvojila s uvjerljivih 24:14 i Cedevita se nije uspjela vratiti. Vodila je samo na početku utakmice, 2:0 i 4:2 ali je onda uslijedila brza serija domaćina od 9:0. Raspala se igra Cedevitaša, razgirana Union Olimpija je povela 11:4, što je bila najveća razlika u prvom dijelu, ali prednost je u nastavku udvostručena.

U 23. minuti Cedevita je poslije ubačaja Ivana Ramljaka bila na samo -3 (42:39), no preostalih sedam minuta Olimpija je potpuno preuzela kontrolu. U zadnjih 10 minuta domaćini su ušli s velikih 61:46, a od toga se Cedevita više nije uspjela oporaviti.

Zagrepčani su utakmicu završili s trojicom dvoznamenkastih igrača. Miro Bilan upisao je 15 poena i 10 skokova, Fran Pilepić zabio je uz šut za tricu 2/3 13 poena, a Nemanja Gordić ubilježio je 11 koševa i tri asistencije. Kod domaćina su se izdvojili Blaž Mahkovič (17 poena uz šut iz igre 6/6) i Hristo Nikolov (14 poena i 5 skokova).

Nakon dugo vremena u službenoj utakmici zaigrao je Marko Tomas, no na terenu je proveo samo 4:17 minuta.

Ključna je bila treća četvrtina koju domaćini dobivaju sa plus deset, a iako se Zagrepčani pokušavaju vratiti u posljednjoj dionici, uspjeli su samo ublažiti i drugi poraz u regionalnoj sezoni.

S druge strane, Union Olimpija je ubilježila i drugu pobjedu, nakon slavlja nad Cibonom u prvom kolu.

Večeras još igraju Cibona i Crvena Zvezda te MZT Skopje i Zadar.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

CedevitaABA ligaUnion OlimpijaKK OlimpijaOlimpija

Ostale Vijesti