Nema više Istok - Zapad, drastične promjene formata NBA All-Star utakmice

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 03.10.17. | 22:06

NBA liga ne prestaje s promjenama.

Košarkaška All-Star utakmica kakvu poznajete odlazi u povijest. NBA liga je objavila kako se ogled najboljih košarkaša na svijetu više neće igrati po principu Istok – Zapad nego će dva igrača s najvećim brojem glasova, po jedan iz svake konferencije, birati igrače s kojima će igrati. Kao na basketu.

Već vidimo kako će gledanost ovog odabira između, recimo, LeBrona Jamesa i Kevina Duranta, srušiti sve rekorde gledanosti, a to će biti i najzanimljivija stvar na generalno nezanimljivoj All-Star utakmici. Doduše, možda će novi format donijeti i na zanimljivosti same utakmice, a sami igrači su oduševljeni ovim promjenama.

„Ovo je sjajno. Oduševljen sam što su igrači i liga napravili kako bi popravili All-Star utakmicu. Jedva čekam da napravimo pravi show“, izjavio je Chris Paul koji je i predsjednik NBPA, udruge NBA igrača.

I dalje će startere birati navijači, igrači i novinari, po pet iz svake konferencije, ali sada će ih 'kapetani' birati u svoje momčadi prema vlastitom nahođenju. Ostatak momčadi biraju treneri.

Novost je i da će se All-Star utakmica igrati u humanitarne svrhe. Svaka momčad će birati po jednu organizaciju iz Los Angelesa, gdje se All-Star vikend održava, a donaciju će dobiti organizacija koju je odabrala pobjednička momčad.

(Foto: Action Images)


Tagovi

NBA All-Star

Ostale Vijesti