Dale Zanine/USA TODAY Sports
Dale Zanine/USA TODAY Sports

Neki novi All-Star: Slavila LeBronova momčad, Curry pomeo konkurenciju u tricama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 08:58

Zbog epidemioloških mjera nije bilo onakvog glamura i blještavila na kojeg smo navikli.

Momčad LeBrona Jamesa svladala je momčad Kevina Duranta rezultatom 170:150 u ovogodišnjoj All Star priredbi koja se održala u Atlanti, a za najkorisnijeg igrača susreta (MVP) proglašen je Giannis Antetokounmpo.

Krilni igrač Milwaukee Bucksa predvodio je LeBronov sastav do pobjede sa 35 koševa uz stopostotni šut iz igre od 16-16 uključujući i impresivnih 3-3 za tricu. Antetokounmpo je tome pridodao i sedam skokova za samo 19:12 minuta provedenih na parketu.

Osim Greek Freaka u pobjedničkom sastavu istaknuli su se braniči Damian Lillard sa 32 i Stephen Curry sa 28 koševa, a obojica su pogodila po osam trica. Kapetan momčadi James odigao je tek 12:46 minuta, sve u prvom poluvremenu, te za to vrijeme ubacio tek četiri poena uz četiri asistencije, no kako je već na poluvremenu njegova momčad imala značajnu prednost od 100-80 u nastavku nije bilo niti potrebe da ulazi.

Na kraju utakmice sat je ponovno pokazivao da je 'Dame time'. Playmaker Blazersa šutnuo je nekoliko dalekometnih trica, Steph je mahao „publici“ baš kao što je to radio Damian kad je šutom sa zvukom sirene izbacio OKC iz doigravanja.

Iako su na okupu bili svi najbolji košarkaši svijeta, All-Star utakmica više nije natjecateljski nastrojena kao u prošlom stoljeću. Uostalom, to se vidi i po rezultatu, pa tako mnogi ističu kako All-Star priredbu gledaju zbog natjecanja u zakucavanjima i tricama.

Ove godine je Steph Curry poemo konkurenciju skupivši čak 31 bod u finalnoj rundi što je naravno jako teško, gotovo pa nemoguće za nadmašiti. S druge strane, najbolji u zakucavanjima bio je 21-godišnji član Portland Trail Blazersa Anfernee Simons koji je u finalu nadmašio rookiea New York Knicksa Obija Topina.



Tagovi

LeBron JamesAll StarAll-star natjecanje u tricamaAll-Star natjecanje u zakucavanjuNBA All-StarKevin Durant

Ostale Vijesti