REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Ne smeta im pandemija: Real bez petorice svladao Baskoniju Nevena Spahije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 22:24

Na trenutke se činilo da će Madriđani otići na +20, no na kraju ipak “samo” 89:74

Od prve minute je bilo jasno da će ovaj susret, uz okršaj CSKA i Asvela jedini koji danas nije odgođen, otići u korist domaćina. Sjajni Yabusele je u prvoj četvrtini imao šut 5/5 uz trinaest postignutih poena što je bio učinak gotovo u egalu sa cijelom ekipom Baskonije. Naime gosti su uspjeli ubaciti 17 koševa, no slaba je to utjeha kada u obrani moraš braniti nezaustavljivog.

Košarkaški scenarij se razvijao u sličnom tonu i u drugoj četvrtini. Opet osjetna razlika Madrida, jedna 9-0 serija i konačno nedostižnih +20 koji su gosti uspjeli smanjiti na nešto prihvatljivijih +11 u posljednjoj, četvrtoj četvrtini.

Jednosmjerna ulica od samoga starta nije ponudila triler niti iznenađenje jer je jedini stvarno raspoloženi igrač gostiju danas bio Wade Baldwin sa solidnom statistikom (7/11 iz polja) što je sličan učinak kakav je upisao i već spomenuti Yabusele (8/11 iz polja). Ipak, Francuz je napravio pravi košarkaški “blitzkrieg” u prvom dijelu i odvojio domaćina od stressa pa možemo slobodno reći da je on bio čovjek odluke.

Sve ovo bez najbolji. Podsjećamo još jedanput, zbog pozitivnih covid nalaza, sa terena su danas izbivali redom Walter Tavarez, Rudy Fernande i Tristan Vukčević.

Na tablici je stanje ostalo nepromijenjeno. Real je drugi, dok se Baskonia koprca sa Zvezdom između 14. I 15. pozicije. U idućem kolu, Real gostuje u Berlinu kod Albe, a Baskoniju čeka domaći ogled protiv Bayerna.

Euroliga, rezultati

CSKA – Lyon 90:83

Fenerbahče – Alba Berlin odgođeno

Panathinaikos – Maccabi odgođeno

Real Madrid – Baskonia 89:74



Tagovi

EuroligaBaskoniaReal Madrid

Ostale Vijesti