foto: USA Today
foto: USA Today

NBA legenda: „Bubble nije košarka, to je hakl“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.20. | 15:57

Uobičajena je pojava zadnjih godina da slušamo davno umirovljene asove u svjedočanstvima kako je liga u njihovo vrijeme bila bolja, jača, žustrija, muškija,...

NBA finale u punom je jeku. Sinoć su Los Angeles Lakersi svladali Miami Heat, uzeli vodstvo 3:1 u seriji i sad ih svega jedna pobjeda dijeli od 17. naslova u klupskoj povijesti.

Uspiju li, moći će se pohvaliti da u svojim vitrinama imaju trofej posebne, nikad do sada viđene sezone koja će, radi dobro poznatih okolnosti, trajati punu kalendarsku godinu.

Vlasnik šest prstena NBA prvaka, legendarni Scottie Pippen, ponudio je svoje viđenje uvjeta u kojima su se našli košarkaši po povratku utakmicama krajem srpnja u izoliranom Disneyevom postrojenju.

Bubble nije NBA. To nije ona uobičajena teška svakodnevnica. Nema putovanja. Nema publike. Nema svih remetilačkih faktora. Što se mene tiče, to su prijateljske utakmice.“, rekao je legendarni ''Bik'', nakon karijere poznat po tome da se ne libi reći što mu je na umu.

„Sad lijepo idete u dvoranu, sa svojom momčadi ste stalno, trenirate zajedno. Ali nema navijača, što uvijek utječe na izvedbe igrača. Nema prirodne buke.“


Dao je i primjer:

„Pogledajte Rajona Ronda. Čovjek nije zabio tricu cijelu karijeru, sad ih u Bubbleu šutira valjda 50 posto.“, što nije daleko od istine, iako je Rondo pokvario postotak za tri poena u zadnje dvije utakmice Finala.

„Puno je čimbenika koji rade NBA teškom, a Bubble ih olakšava. Nema putovanja, spavate u istom krevetu svake noći. Lijepo se prošećeš do dvorane, nema vožnje busom pola sata do nje. Čak ne moraš dva sata nakon utakmice 'visiti' na terenu radi obaveza spram medija. Nema cijelog niza stvari s kojima se inače moraš suočiti. Drukčija je ovo košarka, ali je ipak zabavna.“, rekao je.

Pippen je do travnja ove godine radio kao jedan od savjetnika u Chicago Bullsima, a od 2018. je čest analitičar u emisijama ESPN-ove produkcije.


Tagovi

Scottie PippenNBANBA restart

Ostale Vijesti