Napokon se skrasio: Iggy pojačao jednu od najjačih momčadi Istoka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.02.20. | 08:47

Ovaj trade, prema informacijama, uključivat će još neke igrače.

Ove godine fenomenalna, odlično izbalansirana momčad Miami Heata dobila je veliko pojačanje u vidu iskusnog imena, Andrea Iguodale.

Konačan je to epilog situacije u kojoj trostruki NBA prvak i MVP finala 2015. nije vidio akcije na parketu od prošle sezone (kad je nosio dres Golden State Warriorsa), s obzirom da je kao član Memphis Grizzliesa odbija igrati, te čekao priliku ili za trade ili za otkup ugovora, kako bi se priključio nekom contenderu.

Krilni je igrač prihvatio 30 milijuna za dvije godine, a ugovor uključuje momčadsku opciju za sezonu 2020./2021.

 

 

U drugom će smjeru korisni, ali u zadnje vrijeme stalno ozlijeđeni Justise Winslow, a informacije odaju da bi do kraja dana u razmjenu mogao biti uključen i Oklahoma City Thunder, koji bi poslao Danila Gallinarija u Heat. Oni bi pak zauzvrat ustupili Thunderu izbor prve runde drafta, a poznato je da nema ništa što Sam Presti više voli od gomilanja pickova.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthebuzz.nba%2Fposts%2F2889790367795054&width=500" width="500" height="657" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Napetost na relaciji Iguodale i mladog, perspektivnog jezgra Grizzliesa zadnjih je dana došla do vrhunca povodom prepucavanja na društvenim mrežama koje je započelo tako da je glavna zvijezda na rosteru, Ja Morant, dao do znanja kako Iggy ne cijeni pravi potencijal ovog sastava.

U obranu bivšeg suigrača odmah je stao Stephen Curry.

 

 

Bilo kako bilo, bit će zanimljivo vidjeti koliko je benzina ostalo u rezervoaru Iguodale, s obzirom da odmara od aktivne košarke još od finalne serije protiv Toronto Raptorsa. Heat ga vidi prvenstveno kao defenzivnu napast koja bi znatno otežala život na parketu glavnim prijetnjama konkurenata, Pascalu Siakamu, Jaysonu Tatumu i Jaylenu Brownu, kao i ''bossu'' na kraju igrice – Giannisu Antetokounmpu.

(foto: Reuters)


Tagovi

NBA tradeoviAndre IguodalaMiami HeatMemphis Grizzlies

Ostale Vijesti