Nakon silnih otkaza reprezentaciji Pop dodao ove igrače kao zamjene

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.07.19. | 13:09

Vrijeme pripremnih utakmica sve je bliže

Već zavidan broj NBA zvijezda otkazalo je svoje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Kini u sklopu američke reprezentacije. Ponovimo, to su Bradley Beal, Anthony Davis, DeMar DeRozan, Eric Gordon, James Harden, Tobias Harris, Damian Lillard i C.J. McCollum.

Jedan od novinara koji među prvima stavi svoje insajderske šape na najsočnije informacije, Shams Charania iz The Athletica, javio je kako su kao zamjene pozvani i priključeni popisu Marcus Smart, Julius Randle i Jaylen Brown, a još se spominju i tek se treba vidjeti što će biti s pozivima D'Angelu Russelu, Thaddeusu Youngu, Aaronu Gordonu, Joshu Richardsonu i Mikeu Conleyu.

Svakako da čak i genijalnom umu po pitanju slaganja rostera igračima kao komadićima mozaika, što Gregg Popovich jest, predstavlja veliki problem birtijaški karakter jedne sportske družine kao što je američka košarkaška reprezentacija. Trend da odlaze i dolaze novi igrači na širi popis, kao da je u pitanju pokeraški stol, bit će izazov i za doktora timske kemije i kohezije Popa, a sve dok reprezentacijama iz prvog reda izazivača rastu zazubice.

Do početka Svjetskog prvenstva je tek 37 dana, a vremena ranih devedesetih i, primjerice, OI 1992. kad je uloga trenera američke reprezentacije bila nebitnija od one čuvara državnog pečata nekad u Hrvatskoj, daleko su iza nas. Teško će se ponoviti situacija u kojoj vođa stručnog stožera SAD-a ne pozove niti jedan time-out za vrijeme cijelog turnira, kao što je bio slučaj sa Chuckom Dalyjem u Barceloni.

Ostaje za vidjeti jesu li mogući šokovi kao što su bili oni svojedobno u Indianapolisu, Ateni i Saitami, ili je USA Basketball nakon tih nekoliko prilično stresnih godina, odlučila da to više neće dozvoliti i poticati maksimalnu ozbiljnost igrača koji u danom trenutku nose američki grb na dresu.

Za sada je tako. Iako, mora se priznati, proširenje prostora za unutarnju igru, odnosno povećanje udaljenosti za tri poena sa 6.25 na 6.75 metara, koje je uvedeno 2010., svakako ide na ruku američkim igračima i američkom stilu košarke.  

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Chuck DalyMike ConleyAaron GordonThaddeus YoungJaylen BrownMarcus SmartC.J. McCollumDamian LillardTobias HarrisJames HardenEric GordonDeMar DeRozanAnthony DavisBradley BealGregg Popovichamerička košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti