Action Images
Action Images

Nakon dvije utakmice do zadnje lopte poznati su finalisti Eurolige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 22:20

Kruno Simon ponovno će igrati finale.

U finalu košarkaške Eurolige igrat će Anadolu Efes koji je sa 89:86 svladao CSKA Moskvu te Barcelona koja je pobijedila Milano 84:82 košem u posljednjoj sekundi. Završni turnir igra se u njemačkom Kolnu.

U reprizi posljednjeg finala Eurolige (2019.) Anadolu Efes revanširao se CSKA Moskvi s 89-86 i izborio plasman u novo finale. Efes je odigrao fantastično prvo poluvrijeme. Nakon 20 minuta najbolja turska momčad imala je prednost od 12 koševa razlike, a u trećoj četvrtini stigli su i do +20. No, CSKA se na kraju zamalo vratio, Rusi su stigli do 86:87 i imali tri šuta za pobjedu. Prva dva nisu iskoristili Will Clyburn (26p i 7s) te Darrun Hillard (0p, 1s, 1a). Loptu je potom uhvatio Krunoslav Simon, a Shane Larkin pogodio jedno slobodno bacanje za +2. Clyburn je potom promašio još jedan šut za tricu, a Larkin pogodio jedno od dva bacanja za konačni rezultat.

Simon je za 29:40 minuta upisao 10 poena (4-6 iz igre), uz šest skokova, tri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Najbolji kod Efesa bio je MVP Eurolige Vasilije Miličić koji je zabio 25 poena uz šest asistencija i tri skoka.

Barcelona je na poluvremenu utakmice protiv Milana imala prednost od devet koševa razlike. U prvoj četvrtini Barcelona je imala čak 73.3 posto šuta iz igre i činilo se kako će najbolja momčad redovnog dijela sigurno do finala. Međutim, u trećoj četvrtini Milano je napravio +13. Tu je pak Barca gađala manje od 29% iz igre. Milano je u zadnju četvrtinu ušao s prednosti od četiri koša razlike.

A u zadnjoj četvrtini gledali smo pravi šou. Igralo se koš za koš, a kada je Kevin Punter (23p) zabio tricu za 82:82. Činilo se da će utakmica u produžetke no Cory Higgins zabio je 0.8 sekundi prije kraja za konačni rezultat. Punter je pokušao zabiti za pobjedu Milana, no nije uspio.

Punter je predvodio strijelce s 23 poene, slijedio ga je Barcelonin Nikola Mirotić s 21 poenom i šest skokova, a odlična utakmica je i iza Nicka Calathesa (17p, 6a i 4s).

Utakmica za 3. mjesto i finale igraju se u nedjelju 30. svibnja.



Tagovi

EuroligaBarcelona košarkaAnadolu EfesOlimpia MilanoCSKA Moskva košarkaKrunoslav Simon

Ostale Vijesti