Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Nakić bira između Srbije i Hrvatske: „O tome ćemo kad bude vrijeme“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 09:17

Započeo je u Real Madridu, na poziv Gjergje otišao je u Oostende, bio i u MoraBanc Andori, da bi ljetos stigao u Igokeu.

Mnoge košarkaške zaljubljenike ljetos je iznenadila vijest da je novi član Igokee postao Mario Nakić, sin Ive Nakića koji je s Cibonom osvojio dvije Eurolige, ali je najveći trag ostavio igrajući za Partizan. Mario Nakić je u mlađim uzrastima bio član Zemuna i Partizana, a sa samo 14 godina je na njegovu adresu stigao poziv Real Madrida kojeg nije bilo moguće odbiti. Predvodio je juniorsku Kraljevsku momčad do osvajanje Eurolige 2019. godine, ali do seniorske momčadi nije mogao pa je preko Oostendea, gdje je stigao na jednogodišnju posudbu na poziv Darija Gjergje, i MoraBanc Andori dolazio do prijeko potrebnog iskustva u seniorskoj košarci.

Prije tri godine Veljko Mršić isticao je kako Nakić, koji je rođen u Beogradu, dok je njegov otac rođeni Riječanin pa tako ima i hrvatsku putovnicu, još uvijek nije donio konačnu odluku za koga će igrati, ali da je bliži Srbiji. Inače, Nakić se prijavljivao i povlačio prijavu za NBA draft 2021 i 2022, a s Igokeom je potpisao trogodišnji ugovor.

„Ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mojem dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi prvaka. Također je klub koji je 'izbacio' puno igrača i koji su kasnije prešli na još veću razinu. Sretan sam što sam ovdje i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam raditi, dobro igrati i dokazati se“, rekao je Nakić u razgovoru za Novi list.

Igokea će ove subote otvoriti sezonu u ABA ligi domaćom utakmicom s Mornarom, a osvajanje Liburnia kupa joj je poslužilo kao odlična priprema za ono što slijedi. Kao sa svakim strastvenim ljubiteljem košarke, morao se prokomentirati i EuroBasket.

„Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sljedeće natjecanje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate.“

Iako je navijao i za Hrvatsku i za Srbiju, o reprezentaciji zasad nije htio.

„Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vrijeme za to“, zaključio je razgovor za Novi list Mario Nakić.


Tagovi

Ivo NakićMario NakićIgokeaHrvatska košarkaška reprezentacijasrpska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti