Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Mršić: Nismo izdržali do kraja, Nijemci su nas kaznili

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 18:25

Hrvatska je opet izgbuila. Ovog puta smo prokockali +10 u posljednjoj četvrtini...

Tako blizu a tako daleko. Izabrana vrsta Veljka Mršića je u ugodno popunjenoj Spaladium Areni pokazala da ima karakter, no neobjašnjiv pad u posljednjoj, četvrtoj četvrtini gurnuo je Njemačku u finale mini kvalifikacijskog turnira za odlazak na OI. Nakon odličnih igara iz Rio De Janeira, naši košarkaši neće imati priliku sve ponoviti u Tokiju.

Nakon posljednje sirene i konačnog rezultata 86-78, cijela dvorana je ostala u nevjerici. Deset minuta prije kraja smo imali +10, no ni to nije bilo dovoljno da se utakmica mirno privede kraju. Prvi je pred novinare, vidno utučen, stao izbornik Mršić.

"Nismo izdržali do kraja. Moram čestitati ekipi Njemačke na zasluženoj pobjedi, kad je bilo najbitnije bila je bolja. Čestitam i svojim momcima koji su danas odigrali najbolju utakmicu na turniru. Hvala publici koja nam je bila vjetar u leđa. Igrali smo bolje nego što smo trenutno u mogućnosti. Na kraju je došlo do umora, promašili smo neke šuteve i donijeli neke loše odluke, a Nijemci su nas kaznili“ rekao je izbornik i odmah ocijenio tko je bio naš najbolji igrač na terenu. Naravno, to je Bojan Bogdanović. Babo je opet ubacio preko 30 poena...

"Bojan je naš najbolji igrač, lider ove momčadi, no prekratko je bio s nama da bi se uigrali. Na kraju nije imao snage. Govorio sam nakon prve dvije utakmice da smo previše statični, da previše ovisimo o Bogdanoviću i Hezonji, danas je to jedno vrijeme funkcioniralo, ali im se netko trebao priključiti. No to nije bilo lako na ovaj način na koji smo igrali“ zaključuje Mršić i tako stavlja točku na „i“ ove tužne košarkaške priče.

Junak i vođa reprezentacije nije bio od riječi. Babo je upisao 38 poena, no ne prihvaća čestitke.

"Nemate mi što čestitati. Teška utakmica, igrali smo tri četvrtine dobro, kontrolirali smo defenzivni skok većim dijelom utakmice. Hvala publici i Torcidi što su došli u ovako velikom broju i podržali nas” skromno komentira naš košarkaš prije službene press konferencije.

Njemačka će sada odmoriti jer ju sutra čeka Brazil pod vodstvom Ace Petrovića. Pobjednik velikog finala koje je na rasporedu sutra od 19:30 u Spaladium Areni, ide na OI u Tokijo.

 


Tagovi

Veljko MršićHrvatska košarkaška reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti