Mršić: Izgubili smo samopouzdanje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.10.14. | 22:34

Cedevita je izgubila i svoju drugu utakmicu u Sloveniji. U 2. kolu ABA lige Union Olimpija u Ljubljani je Sokolove svladala sa 77:67.

„Olimpija je dana bila bolja“, ustvrdio je nakon poraza Veljko Mršić, koji vodi Cedevitu u odsustvu bolesnog Jasmina Repeše.

Mi smo nakon poraza u prvom kolu kad nam se ozlijedio lider ekipe izgubili samopouzdanje i nismo bili pravi. Kroz pripremni period i ove utakmice u Kupu Dražena Petrovića s Cibonom i s Krkom stalno gubimo skok“.

To nije funkcioniralo niti danas.

„Danas smo se u skoku protiv Olimpije, koja je dobra skakačka momčad i koja je u skoku dominirala protiv Krke u Superkupu Slovenije i protiv Cibone, uspjeli koliko toliko držati. Imali smo neke želje da to branimo. Međutim, imali smo izgubljenih 20 lopti. Od toga je sigurno 12-13 bilo onih koje su bile tehničke naravi, faul u napadu, greška u koracima i dodavanja u nekoj polutranziciji, a to je nedopustivo na ovom nivou košarke i nedopustivo ukoliko želite dobiti utakmicu u Ljubljani“, naglasio je Mršić.

 „Mislim da nikako ne možemo biti zadovoljni. Nakon, mogu reći, kiksa protiv Krke gdje smo isto išli na pobjedu desio nam se još jedan gostujući poraz. Bilo je dosta problema u više segmenata igre. Generalno obrana nije funkcionirala i, čini mi se, ni defanzivan skok. Ne možemo si dopustiti da izgubimo 20 lopti. Zasad situacija nije najsjajnija. Prošle su te dvije gostujuće utakmice i sada nam dolaze dvije domaće. Treba biti pozitivan, raditi ovaj tjedan što je moguće bolje i ispravljati greške iz ove dvije utakmice da se više ne ponavljaju“, istaknuo je Fran Pilepić, koji je u Ljubljani ubacio 13 poena.

Tomislav Zubčić kratko je dodao:

„Dali smo im jednu laganu utakmicu u kojoj mi u prvom poluvremenu nismo dobro branili. oni su imali 10 poena razlike i bilo je teško do kraja. Bila je ovo njihova zaslužena pobjeda i sami smo krivci za ovaj poraz“.

Olimpija je u odnosu na Cedevitu imala devet asistencija i četiri skoka više, te četiri izgubljene lopte manje.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

CedevitaUnion OlimpijaVeljko MršićABA liga

Ostale Vijesti