Monstruozna partija De Cola, CSKA bolji u obračunu šutera, Scola vodio goste do pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.19. | 22:56

Kakva utakmica Nanda De Coloa.

Nevjerojatnu utakmicu odigrao je Nando De Colo u pobjedi Fenerbahčea nad Baskonijom. Turci su slavili rezultatom 87-80, a fantastični Francuz je pružio monstruoznu partiju s 39 ubačenih poena uz tri skoka i tri asistencije te jednu ukradenu loptu za ukupnu valorizaciju 44.

Poražene su predvodili Tornike Shengelia s 18 poena te Shavon Shields s poenom manje, dok je Pierria Henry zabio 15 poena.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">THIRTY NINE points and FORTY FOUR PIR by Nando De Colo. <br><br>First win of the EuroLeague season for Fenerbahce<br><br>Eurohoops <a href="https://t.co/cUQMXznYgw">https://t.co/cUQMXznYgw</a></p>&mdash; Eurohoops.net (@Eurohoopsnet) <a href="https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/1184918044902121477?ref_src=twsrc%5Etfw">October 17, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Crvena zvezda je gotovo došla do fantastičnog podviga nakon što su u posljednju četvrtinu ušli s -12 poena razlike. Uspjeli su doći do izjednačenja, a potom imali i napad za pobjedu, međutim, ni njima, a potom ni u preostalih sedam sekundi ni Maccabiju nije pošlo za rukom da dođu do poena te se otišlo u produžetke.

Tamo su domaćini u Tel Avivu bili hladnije glave, a beogradska momčad raspala se u dvije minute. Konačni rezultat bio je 84-69, a domaće su predvodili Scottie Wilbekin sa 16 poena te Omri Casspi i Nate Wolters s poenom manje. U redovima Crvene zvezde Stratos Perperoglou je ubacio 18 poena uz pet skokova (svih pet defanzivni).

CSKA je u Moskvi svladao Himki rezultatom 99-86, a u dvoboju odličnih šutera Mike James je bio bolji od Alexeya Šveda. Amerikanac je ubacio 28 poena, dok je njegov suigrač Will Clyburn ubacio 21 poen. Šved je u rubriku poena upisao brojku 25.

Bayern je u Munchenu deklasirao Lyon-Villeurbanne sa visokih 104-63. Čak šestorica domaćih košarkaša bila je dvoznamenkasta u rubrici poena – Lucić )12p), Lo (19p), Đedović (14p), Zipser (12p) i Lessort (10p). Goste je predvodio Amine Noua sa 16 poena.

Važne pobjede upisali su Žalgiris i Milano.

Litavci su u Kaunasu sa 86-73 pobijedili Real Madrid a predvodio ih je odlični Zach Leday sa 26 ubačenih poena i devet uhvaćenih skokova za valorizaciju 35. Sekundirali su mu Nigel Hayes (15p), Marius Grigonis (13p) i Edgaras Ulanovas (10p). Madridski klub je predvodio Anthony Randolph sa 15 ubačenih poena.

Milano je na vrućem gostovanju u Ateni pobijedio Panathinaikos sa tijesnih 79-78. Talijane je predvodio Vladimir Micov s 18 poena, a dvoznamenkasti su još bili i Luis Scola (17p), Michael Roll (16p) i Sergio Rodriguez (10p). U redovima grčke momčadi Nick Calathes nije mogao sam, unatoč 23 postignuta poena, a ni pomoć od 17 poena u vidu Jacoba Wileya nije bila dovoljna.

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

Nando De ColoFenerbahçe košarkaCSKA Moskva košarkaHimkiOlimpia MilanoBaskoniaKK Maccabi Tel AvivKK Crvena zvezda

Ostale Vijesti