Mirotić bolji u okršaju zvijezda, Fener tek nakon produžetaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 21:05

Odigrane su tri utakmice Eurolige.

U 12. kolu košarkaške Eurolige, Barcelona je na nimalo lakom gostovanju kod Khimkija upisala pobjedu rezultatom 102-94.

Katalonski sastav poveo je od samog starta, brzo su se odvojili na deset razlike, oko kojih se cijelo vrijeme vrtio rezultat. Sredinom druge četvrtine, ta se razlika povećala i na +19, prvenstveno zbog sjajne partije Nikole Mirotića.

Držala je Barca sigurnu razdaljinu do posljednje minute susreta, kada minutu i 14 sekundi prije kraja Sergey Karašev zabija tricu i dolazak Khimkija na samo -3 zaostatka. Tada u igru ulaze Adam Hanga i Ante Tomić te preko Mirotića i Hange, Barcelona dolazi do pobjede.

Mirotić je na kraju ubilježio 28 poena uz devet skokova i tri ukradene lopte, a sekundirao mu je Malcolm Delaney sa 17 poena. Hrvatski košarkaš Ante Tomić bio je treći najefikasniji igrač u redovima Barcelone s 15 poena i šest skokova te tri asistencije.

Poražene domaćine predvodio je Alexey Shved s 23 zabijena poena, uz pet asistencija, dok je Jeremy Evans ubacio 16 poena.

 

 

U drugoj utakmici dana, Zenit je u Sankt Petersburgu pobijedio Lyon rezultatom 75-70.

Rusku momčad do pobjede je predvodio Alex Renfroe sa 16 ubačenih poena i osam asista, dok je dva poena manje zabio Gustavo Ayon.

U redovima poraženih gostiju, najviše je ubacio Theo Maledon, tek devet poena.

Fenerbahče je bez ozlijeđenog Jana Veselog u triler završnici pobijedio Albu Berlin rezultatom 88-85.

Iako je momčad Željka Obradovića već u prvoj četvrtini stvorila prednost od odličnih +14, već u sljedećoj dionici Nijemci se vraćaju u egal, da bi okršaj otišao i u produžetak. Tamo je presudila kvaliteta te je domaća momčad predvođena Kostasom Sloukasom (23p, 9a), Nandom De Colom (18p) i Melhom Mahmutogluom sa 17 poena, ostvarila pobjedu 107-102.

U redovima berlinske momčadi, najviše je zabio Rokas Giedtraitis s 19 poena, dok je Luke Sikma ubacio poen manje.

U posljednjim utakmicama dana, Efes je sa ogromnih 102-77 pobijedio Baskoniju na gostovanju. Najbolji u redovima turske momčadi bio je Shane Larkin sa 24 poena, dok je Sertac Sanli zabio 18 poena. Hrvatski košarkaš Kruno Simon za 23 minute na parketu nije uspio doći do poena, ali je upisao četiri asistencije i tri skoka.

Kod Baskonije, pod vodstvom Velimira Perasovića, najbolji je bio Tornike Shengelia sa 20 poena.

U vatrenom grčkom derbiju Panathinaikos je nakon produžetka pobijedio Olymipacos rezultatom 99-93.

Atenjane je predvodio fenomenalni Tyrese Rice sa 41 poenom, dok su gosti iz Pireja bili kudikamo skromniji, a najviše je ubacio Vassilis Spaoulis, 18 poena.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ante TomićAlba BerlinZenitKhimkiFenerbahçe košarkaKK BarcelonaAleksej ŠvedNikola Mirotić

Ostale Vijesti