Memphis i Parsons napokon se razilaze, no duguju mu još gotovo 40 milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 10:06

Jednom je moralo doći do toga.

Problema je imao i početkom ove sezone u kojoj je odigrao samo tri utakmice, a nešto prije Božića riješio se problema i bio spreman na povratak košarci. Međutim, Grizzliesi su htjeli da prvo igra i uhvati ritam u G ligi, no igrač je želio jasniji plan povratka u momčad i odlučio ostati na rehabilitaciji u Los Angelesu. Problema opet ima s koljenom što je već kronično. 

Parsons je trenutno u trećoj od četiri godine ugovora vrijednog 94 milijuna dolara, a prema njemu mu duguju još 38 milijuna dolara od čega je za sljedeću sezonu garantirano 25 milijuna dolara. Još gore zvuči podatak da je od 2016. godine kada je stigao u Memphis odigrao samo 73 utakmice. U posljednje četiri sezone ozljede koljena su mu ih završavale prije vremena.

Problem je nastao kod činjenice da Memphis ne koristi Parsonsa već dva tjedna, a on smatra kako je spreman za igri i tvrdi da je zbunjen cijelom situacijom. Dodao je svemu i kako umire za igrom i kako je teško gledati poraze s klupe, a Grizzliesi su izgubili 10 od posljednjih 12 utakmica i trenutno su na omjeru 18-21 i biti će im jako teško uhvatiti doigravanje na vrlo jakom Zapadu.

Ostaje dojam da su Grizzliesi napravili veliku pogrešku plativši Parsonsa jako puno, a već je tada bilo poznato da ima ozbiljnih problema s koljenima. Sada 30-godišnji Parsons najbolju je sezonu odradio u Houstonu 2013./2014. kad je uz 16,6 poena hvatao 5,5 skokova i dijelio četiri asistencije. Na početku karijere pokazivao je solidan potencijal, no teške ozljede potpuno su sputale njegovu karijeru koja je mogla otići u puno boljem smjeru. No, barem je sve to dobro naplatio.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Chandler Parsons

Ostale Vijesti