Stephen Lew-USA TODAY Sports
Stephen Lew-USA TODAY Sports

McCollum ubacio rekordnih 40 u pobjedi Pelicansa protiv Spursa, Washington upisao 14. poraz

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.12.22. | 07:18

Odigrane su dvije utakmice u sinoćnjem NBA programu

CJ McCollum postigao je rekord sezone od 40 poena kada su New Orleans Pelicans u četvrtak navečer pobijedili San Antonio Spurse sa 126:117 i prekinuli niz od četiri poraza. Jonas Valanciunas je imao 16 poena i 10 skokova za Pelicanse, koji su pobijedili unatoč tome što je Zion Williamson izbačen iz postave zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola NBA lige. Nedostajali su im i Brandon Ingram i Larry Nance Jr., ali je momčad ipak postigla 13 trica. McCollum je pogodio ih je sedam.


"Trebali smo takvu vrstu efikasnosti od njega s dečkima koji nisu bili", rekao je trener Pelicansa Willie Green. "Prelijepo ga je gledati dok je na terenu i zabija kao što zabija."

Pelicansi su vodili s čak 23 razlike, a četvrtu četvrtinu otvorili su s 19 koševa prednosti. Spursi su se vratili u igru ​​serijom od 10-0 koju je kada je Stanley Johnson postigao devet od svojih 12 poena u posljednjoj trećini. McCollum je, međutim, gotovo sam držao Spurse na odstojanju. Njegov koš od ploče bio je prvi od 19 koševa koje je postigao u ključnoj dionici od sedam minuta.

"McCollum je dominirao igrom od samog početka", rekao je rezervni centar Willy Hernangomez. “Sretan sam zbog CJ-a. Stvarno se vraća u ritam. Danas je za njega bila velika utakmica. Sretan sam što ga vidim kako pokušava i uvijek iznova donosi ispravne odluke.”


McCollum je postavio na semafor 119:106 s 3:31 do kraja.

"Nemamo nekoga poput McColluma koji će ući i učiniti ono što je učinio nama. Napravili smo pristojnu utakmicu u tom trenutku, a onda je on preuzeo. Bio je sjajan", komentirao je trener Spursa, Popovich, kasnije.

Jeremy Sochan postigao je rekord karijere od 23 poena za San Antonio.

"Postajem samouvjereniji", rekao je Sochan. "Večeras sam imao vrhunac u karijeri, ali smo ipak izgubili, tako da to zapravo nije važno."

Tre Jones je dodao 19 poena, a Josh Richardson 14 za Spurse.

Snažna šuterska večer Wizardsa nije pomogla jer ništa lošije raspoložen nije bio ni Utah Jazz na drugoj strani. Slavili su "Jazzeri" 120:112 , da bi Washingtonu nanijeli 14. poraz u 16 utakmica. Nakon što su u utorak u Phoenixu prekinuli kiks od 10 utakmica , Wizardsi su priredili jako prvo poluvrijeme. Šutirali su 56,1 posto iz igre, što nije daleko od njihove najbolje ocjene u sezoni od 57,7 posto u pobjedi nad Philadelphia 76ersima 2. studenoga.

"Kad vi ubacite 16 trica, a druga momčad šest, to je igra", rekao je Kuzma koji je ubacio 21 poen, a Bradley Beal 30.

Jazz je napravio niz koji je obuhvatio kraj treće četvrtine i početak četvrte i Washington se nikada nije oporavio jer je njegov deficit narastao na 16; napad koji je brujao tri četvrtine ohladio se u najgore vrijeme. Wizardsi su vodili 66:60 na poluvremenu nakon vrućeg šuterskog poluvremena u kojem su se izvukli u tranziciji i bili učinkoviti u igri. Jordan Clarkson iz Utaha bio je problem cijelo vrijeme, nizao je teške šuteve i zabio 23 koša. Malik Beasley završio je s momčadskim rekordom od 25, a Lauri Markkanen je imao 21. Collin Sexton dodao je 18 u svojoj prvoj utakmici nakon istegnuća tetive koljena i pokrenuo taj niz koji je promijenio igru ​​tricom uz sirenu za kraj treće četvrtine. (eg)



Tagovi

NBASan Antonio SpursUtah Jazz

Ostale Vijesti