USA Sports Today
USA Sports Today

Ludnica u NBA-u: Howard u Phili, Lakersi ukrali Harrella, Adams trejdan za pickove, Gallinari u Atlanti...

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 08:47

Superman je prvo na društvenim mrežama napisao kako ostaje u Kaliforniji, da bi nakon par minuta objavu obrisao i postao novi član 76erasa.

Ludnica zvana NBA trejdovi i potpisi slobodnih igrača je počela, a prema svemu što smo dosad vidjeli, sigurni smo kako je i pred nama jedan jako zanimljiv period u kojem ogromnih ugovora i neočekivanim trejdova neće nedostajati.

Ono što je najviše sve iznenadilo je prelazak najboljeg šestog igrača prošle sezone iz redova LA Clippersa u LA Lakerse. Harrell je prošle sezone bio najveće iznenađenje u redovima 'one druge' momčadi iz LA-a, a nakon što je ovog ljeta posta nezaštićen slobodan igrač, on je ipak odlučio potpisati za najveće rivale one momčadi u kojoj je igrao najbolju košarku svoje karijere. Iako ovaj potez neće oduševiti sve simpatizere Clippersa, pretpostavljamo kako Ivica Zubac neće pretjerano plakati jer je sada više nema konkurenciju na centarskoj poziciji.

Harrell je s Lakersima potpisao dvogodišnji ugovor težak 19 milijuna dolara.

Dodajemo još kako su Clippersi odmah nakon toga što se objavilo da Harrell nije njihov igrač objavili kako su oni potpisali novi četverogodišnji ugovor s Marcusom Morrisom koji će za naredne četiri godine zaraditi 64 milijuna dolara.

Također, veliko iznenađenje vidjeli smo i u redovima OKC-a koji su odlučili trejdati startnog centra i dugodoišnjeg nositelja Stevena Adamsa. Ipak, kad znate da je GM OKC-a Sam Presti, onda možete pretpostaviti za što je Adams otišao iz kluba u kojem je bio otkako je stigao u NBA ligu 2013. godine - za pickove!

Da budemo precizni, Adams je postao novi član New Orleans Pellicansa koji su za njega put Oklahome poslali budući izbor prve runde i nekoliko izbora druge runde na NBA draftu.

Presti je dobio svoje pickove, Nola fantastičnog centra koji nije 'egomanijak' i koji će sigurno biti od velike koristi u razvoju igrača kao što su Ball, Ingram, Williamson...

Iako neočekivan, možemo čak ustvrditi kako je ovo jako dobar posao za obje momčadi.

Nekadašnji All-Star, prvi izbor NBA drafta i prava zvijezda NBA lige, Dwight Howard, dogodine više neće biti član Lakersa. Iako je ovog ljeta postao slobodan igrač, iako je postojao obostran interes da se suradnja nastavi, potpisom Harrella čelnici Lakersa jasno su dali doznanja Supermanu da na njega više ne računaju te je on praktički odmah nakon što je primio tu vijesti potpisao jednogodišnji ugovor s Philadelphijom.

Mnoge je iznenadio i odlazak Danila Gallinarija u Atlantu, ali jasno je da Presti želi potpuno okrenuti stvari naglavačke u OKC-u. U jednom danu ostali su bez Adamsa, a sad nisu ni izjednačili ugovor kojeg su Hawksi ponudili njihovom 'dojučerašnjem' starteru. Galo je s novim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a po sezoni će zarađivat 20,5 milijuna dolara.

Dodajemo za kraj kako smo u prethodnim satima vidjeli još nekoliko iznenađujućih potpisa, a sve najbolje pogledajte u nastavku teksta:

- Derrick Jones Jr. potpisao je dvogodišnji ugovor za Portland Trail Blazerse. Zarađivat će 9,5 milijuna dolara po sezoni

- Christian Wood potpisao je trogodišnji ugovor s Houstonom. Za taj period zaradit će 41 milijun dolara, odnosno nešto manje od 14 milijuna dolara po sezoni.

- Joe Harris ostaje u Netsima. Potpisao je novi četverogodišnji ugovor težak 75 milijuna dolara.

- Jerami Grant (koji izgleda ima jako dobrog agenta) potpisao je trogodišnji ugovor s Detroitom. Zarađivat će 20 milijuna dolara po sezoni.

- Davis Bertans potpisao je novi petogodišnji ugovor s Wizardsima. Za taj period zaradit će 80 milijuna dolara.

- Malik Beasley ostaje u Minnesoti. Potpisao je novi četverogodišnji ugovor težak 60 milijuna dolara.

- Derrick Favors vraća se u Utah. Potpisao je trogodišnji ugovor, a zarađivat će 10 milijuna dolara po sezoni.

- Utah je napravila dobar posao i kod Jordana Clarksona koji je potpisao novi četvegodišnji ugovor težak 52 milijuna dolara. Ove vijesti sigurno je rado primio i Bojan Bogdanović...

- De'Aaron Fox potpisao je 'supermax' produljenje s Kingsima. Za narednih pet godina na njegove će račun sjest 195.6 milijuna dolara.

- Nekadašnji treći pick NBA drafta Jalil Okafor potpisao je dvogodišnji minimalac s Detroitom.

- Wesley Matthews novi je igrač LA Lakersa. Potpisao je jednogodišnji ugovor težak 3.6 milijuna dolara

- Potpuno očekivano, Goran Dragić ostaje na Floridi. S Miamijem je potpisao novi dvogodišnji ugovor, a ukupno će za taj period zaraditi 37.4 milijuna dolara.


Tagovi

NBANBA draftNBA free agencyNBA tradeovi

Ostale Vijesti