David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

Lopta je okrugla, a Ball počašćen jednim od najvećih ugovora u povijesti NBA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 09:56

Hornetsi bacili sve na Balla.

I drugi dan prijelaznog roka u NBA ligi bio je, blago rečeno, uzbudljiv i sadržajan. Nakon što je jučer Damian Lillard službeno zatražio trade iz Portlanda, noćas se sklopilo pregršt zanimljivih ugovora.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pomalo nevjerojatan potez napravili su Charlotte Hornetsi koji su odlučili ići na sve ili ništa i tako LaMelo Ball ostaje i narednih pet godina član kluba. 21-godišnji košarkaš dogovorio je maksimalan ugovor od 260 milijuna dolara za sljedećih pet godina što je jedan od najvećih ugovora u ligi. Iako je neospornog talenta, LaMelo je zbog konstantnih problema s ozljedama propustio čak 84 od mogućih 246 utakmica tijekom prve tri sezone u ligi. Vrlo riskantan potez Hornetsa.

Klupski status riješio je i Russell Westbrook, koji ostaje suigrač Ivice Zupca u Clippersima. Dogovorio je dvogodišnju suradnju vrijednu osam milijuna dolara.

Nakon odlaska iz Memphisa, novog poslodavca pronašao je i Dillon Brooks, koji zbog svojih poteza na terenu već dugo nosi epitet jednog od najkontroverznijih, najprljavijih i najomraženijih igrača lige. Zadnje ekscese imao je s LeBronom Jamesom u playoffu, proveo se dosta loše i Grizzliesi su odlučili ne produžiti ugovor. No, sreću je ipak pronašao u obližnjem Houstonu, koji ga je udomio za 80 milijuna dolara na sljedeće četiri sezone.

Sjajne igre naplatio je i Domantas Sabonis. Glavna vedeta Sacramento Kingsa potpisala je novi ugovor vrijedan 217 milijuna dolara, koliko je Litavac inkasirati tijekom sljedećih pet sezona.

Od ostalih poslova, izdvojimo kako su Knicksi potpisali odličnog beka Dontea DiVincenza za 50 milijuna na iduće četiri sezone. Denver gubi važnog veterana s klupe jer bi Jeff Green trebao potpisati jednogodišnji ugovor za Houston, a spomenimo i kako će beogradski Partizan u novu sezonu ući ozbiljno oslabljen povratkom Dantea Exuma u NBA ligu. Australac je dogovorio suradnju s Dallas Mavericksima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALaMelo BallDomantas SabonisRussell Westbrook

Ostale Vijesti