Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

LeBronova momčad do novog All-Star naslova, Curryju trofej Kobea Bryanta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 08:38

Playmaker GSW-a zabio je 50 poena, dok je trice šutirao nestvarnih 16/27.

Za nama je još jedan All-Star vikend. Počelo je u petak utakmicom zvijezda, da bi onaj pravi događaj dana bile utakmice 'Rising stars' u kojoj smo vidjeli dva polufinalna ogleda, a onda i finalni u kojem je pobjedu odnijela momčad Team Barry. Novi format u utakmicama nadolazećih zvijezda nije pretjerano oduševio, ali ako je nešto poprilično razočaralo onda je to subotnji 'Dunk contest'. LaVine i Gordon su razmazili fanove diljem svijeta, nakon tog epskog finala (po mnogima najboljeg ikada) 2016. godine sve što smo gledali nakon toga je 'kamilica'.

Ove godine je pobjedu odnio Obbi Toppin, ali krilni centar Knicksa nije napravio ništa što već prije nije viđeno. Navijači su očekivali spektakl, napunili su baterije na svojim mobitelima kako bi mogli snimati svako zakucavanje, ali na kraju se ispostavilo da o tome nisu morali previše brinuti te da, ukoliko su nešto snimili, to će uskoro i pobrisati.

Cole Anthony, jedan od četvorice odabranih za ovogodišnji 'dunk contesta', na društvenim mrežama je napisao kako za njega više nema zakucavanja te da će od sad nadalje samo polagati loptu. Paul Pierce dodao je kako je on mogao osvojiti ovogodišnji natjecanje u zakucavanjima, dok je JJ Redick napisao kako suosjeća sa svima prisutnima.


No, ako je nešto bilo dobro, onda je to natjecanje u šutiranju trica. Pobjedu je odnijela zvijezda Timberwolvesa Karl Anthony Towns, ujedno i najveći 'underdog' po većini analitičara. Prvi put u povijesti se dogodilo da je nagrada u šutiranju trica osvoji centar, a njegov ukupni zbroj poena na kraju je iznosio 29. Ni Steph Curry se toga ne bi posramio…

Za kraj, ostala je All-Star utakmica između LeBronove i Durantove momčadi. Zbog smrti u obitelj, KD je ovaj All-Star propustio, a LeBronova momčad na kraju je slavila rezultatom 163:160.

Curry je zabio 50 poena, s tim da je šutirao 16/27 za tri (59.3%). Giannis je dodao 30 poena, kapetan LeBron 24 a najmanje na terenu od svih igrača proveo je ozlijeđeni Chris Paul koji bi prema prvim najavama trebao biti 'out' najmanje šest tjedana.

Draymond Green i sam KD nisu igrali za Durantovu momčad, dok je LeBron bio bez Jamesa Hardena i Donovana Mitchella.

„Ovo je veoma poseban trenutak za mene. Osjećam se blagoslovljeno“, rekao je Steph Curry nakon što je primio trofej Kobea Bryanta (MVP All-Star utakmice).


„On je s neke druge planete. Ima automatski snajper spojen na njegovu ruku i svaki put kad ga pusti, neovisno nalazite li se pred TV-om ili ste pored njega na terenu, jednostavno znate da će svaki puta lopta proći kroz obruč“, riječi su Kinga Jamesa.

„Devet puta od 10, a nekad i 10 od 10“, dodao je James kad su ga pitali kolika je vjerojatnost da ti Curryjevi dalekometni pokušaji u konačnici budu uspješni.

Curry nije jednoglasno izabran za MVP-a All-Star utakmice. Od mogućih 12, on je dobio 11 glasova, dok je onaj jedan preostali pripao LeBronu Jamesu.



Tagovi

NBA All-StarStephen Curry

Ostale Vijesti