foto: USA TODAY Sports
foto: USA TODAY Sports

LeBron iskren: „To s***e me proganja do dana današnjeg“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 16:30

Kralj nije jedan od onih koji konformistički kaže "Ne žalim za nilčim iz prošlosti" ili "sve bih isto napravio". To je jedna od stvari koje ga i čine Kraljem.

U noći sa srijede na četvrtak Los Angeles Lakersi su poprilično autorutativno uzeli prvu utakmicu ovogodišnjeg, povijesnog NBA Finala pobijedivši Miami Heat sa 116:98 i tako opravdali ulogu favorita za naslov.

Osvoje li ga, ono će imati ogroman značaj kako za Lakerse, tako i za LeBrona Jamesa i njegov legacy. Bio bi to njegov četvrti naslov i još jedan golem korak ka uspostavljanju pizicije u GOAT konverzacijama, naravno, za one koji su LeBrona skloni pozicionirati kao nekoga tko može ugroziti tu titulu, gotovo unisono diljem svijeta prišivenu Michaelu Jordanu.

No tijekom novinske konferencije nakon prve utakmice ovogodišnje finalne serije otvoreno je i iskreno priznao da ga boli poraz u Finalu 2011. kad je tada njegov Miami Heat, u prvoj sezoni oformljavanja trojca njega, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha, poražen od Dallas Mavericksa predvođenih Dirkom Nowitzkim, gomilom role playera koji savršeno znaju svoju ulogu, ali i odličnim trenerskim poslom Ricka Carlislea s klupe.

“Igrao sam u karijeri već utakmice u kojima bi djelovalo da moja momčad ima situaciju pod kontrolom. No koš za košem, mijenja se tijek utakmice, pa i serije.

Jedna utakmica koju posebno pamtim je druga utakmica Finala 2011., Miami protiv Dallasa. Wade je pogodio tricu točno pokraj njihove klupe. Poveli smo 13, ili možda 17 razlike. Od tog je trenutka krenula serija Dallasa a odlučena je onim polaganjem Dirka Nowitzkog. To sranje me peče do dana današnjeg.”, rekao je.

 

 

Te riječi mogu biti zalog svim navijačima Lakersa da će se LeBron osobno pobrinuti da tako ne bude i ovaj puta, samo s Heatom na suprotnoj strani.

Te 2011. je trener Mavsa Carlisle potpuno razmontirao Heat obranom, koja je sadržavala i dosta zone, te je momčad iz Teksasa na kraju slavila naslov rezultatom 4-2, a Dirk Nowitzki se okitio naslovom MVP-a Finala.


Tagovi

Dwyane WadeDirk NowitzkiNBA finaleLos Angeles LakersDallas MavericksMiami HeatLeBron James

Ostale Vijesti