LaVine pokazao Kingsima tko je trenutni kralj United Centra, Šarić izvrstan

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 09:10

Chris Paul preskočio je Oscara Robertsona, sljedeća meta – Magic Johnson.

NBA liga mjesto je koje rijetko kad razočara.

Sinoć je na rasporedu bilo svega pet utakmica, ali dobre košarke nije nedostajalo.

Najbolji i najiščekivaniji ogled bio je onaj u STAPLES Centru između Lakersa i Heata u kojem su gosti u konačnici slavili rezultatom 94:96.

Prošlosezonski finalist vođen Kendrickom Nunnom, koji je utakmicu završio s 27 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte imao je sve u svojim rukama, ali umalo su izgubili 'već dobivenu' utakmicu šutom sa zvukom sirene. Na satu je bilo manje od 10 sekundi, gosti su imali loptu sa strane, ali jedno loše dodavanje izvrsno krade LeBron, on odmah biva udvojen, treći najbolji strijelac u povijesti NBA lige pronalazi samog Carusa koji ima otvoren šut za pobjedu, ali miljenik svih navijača Lakersa nije bio precizan pa su tako gosti upisali veliku pobjedu protiv momčadi koju mnogi smatraju prvim favoritom za naslov prvaka ove sezone.

U redovima gostiju treba pohvaliti Jimmyja Butlera i Bama Adebaya, a baš se potonji jučer posebno istaknuo jednom fenomenalnom 'bananom' na LeBronu Jamesu. Lakersi su u ovom susretu bili bez svoje (po)najveće zvijezde Anthonyja Davisa, a osim Jamesa prva napadačka opcija u rotaciji Franka Vogela bio je Kyle Kuzma.

Od ostalih utakmica spomenimo izvrsnu partiju Zacha LaVinea protiv Sacramento Kinga u United Centru. Bullsi su slavili rezultatom 122:114, a All-Star u redovima domaćina susret je završio s 38 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 3 ukradene lopte. LaVine je bio na fenomenalnom prosjeku, zabio je 15 od 20 'ispaljenih' šuteva, a trice je gađao 50% (3/6). Imao je LaVine i veliku pomoć od svojih suigrača budući da su, osim njega, još petorica susret završila s dvoznamenkastim brojem postignutih koševa (Temple, Williams, White, Young i Satoransky). Kod gostiju, najbolji je bio Marvin Bagley III, ali njegovih 26 poena i 11 skokova nije bilo dovoljno za 13. pobjedu Kingsa ove sezone.

Za kraj, spomenimo još i pobjedu Sunsa protiv Memphisa u gostima rezultatom 97:128. Velikog li iznenađenja, najbolji u redovima gostiju bili su Devin Booker s 23 poena, 5 asistencija i skokova te Chris Paul koji je u pobjedu ugradio 19 poena i 7 asistencija.

Paul je sad došao do 9,888 asistencije u NBA ligi čime je na šestom mjestu preskočio Oscara Robertsona. Njegova sljedeća meta je Magic Johnson (10,141).

No, jednu od boljih partija ove sezone pružio je i Dario Šarić. Popularni Šiši na parketu je proveo tek nešto više od 19 minuta, a za to vrijeme uspio je postići 19 poena uz izvrstan šut 7 od 9 (trice 3/5). Šarić se polako vraća u rotaciju nakon što ga neko vrijeme nije bilo zbog ozljede, trener Monty Williams mu vjeruje te mu daje sve veću minutažu, a ako ovako nastavi, nije nemoguće da uskoro postane ili starter ili šesti igrač Sunsa.


Tagovi

Dario ŠarićChris PaulZach LaVineMagic Johnson

Ostale Vijesti