LeVert rekordom karijere ugasio Celticse, Bender dobrom partijom kupuje novi ugovor (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.03.20. | 09:17

Solidne predstave Šarića i Zubca.

Noćas je diljem SAD-a odigrano osam utakmica najjače košarkaške lige svijeta.

Brooklyn Netsi su sjajnim preokretom nakon produžetaka slavili u TD Gardenu protiv Boston Celticsa rezultatom 120:129.

Domaćini su bolje otvorili susret, a do poluvremena su svoju otišli na dvocifrenu prednost 56:43. U trećoj dionici se dominacija Celticsa nastavila, a prednost se penjala do +21, da bi u posljednjih 12 minuta ušli s vodstvom 84:67. U zadnjoj četvrtini prednost se topila, no domaćini su u zadnju minutu ušli sa +6, a 10 sekunda do kraja čak +5. Jordan je četiri sekunde prije kraja smanjio na 115:118, nakon čega Walker gubi loptu, a Smart dvije stotinke prije kraja radi prekršaj na LeVertu za tri slobodna, koja junak večeri posprema i odvodi utakmicu u produžetke. U dodanom vremenu smo gledali simultanku LeVerta koji je zabio svih 11 koševa, dok se Celtics raspao te su Netsi u konačnici slavili 120:129. Caris LaVert je s 51 košem postavio rekord karijere, od čega je u posljednjoj četvrtini ubacio 26, a u produžetcima 11 koševa.

Los Angeles Clippersi su slavili kod Oklahoma Thundera rezultatom 94:109.

Gosti su od samog početka susreta bili bolja momčad, u prvoj četvrtini su se odvojili na dvocifrenu prednost te do kraja susreta samo odrađivali posao. Leonard je bio najistaknutiji kod pobjedničke ekipe, a solidni partiju pružio je i naš Ivica Zubac s devet koševa, pet uhvaćenih lopti i dvije asistencije.

Golden State Warriorsi su ostvarili možda i najveće iznenađenje večeri pobijedivši Denver u gostima rezultatom 100:116.

Warriorsi su bolje otvorili susret i dobili prvu četvrtinu rezultatom 25:26. Nuggetsi u drugoj dionici ubacuju u brzinu više te prelaze u vodstvo 58:49. Međutim, iz svlačionice kao da su izašle druge momčadi, gosti su podigli razinu igre poglavito u napadu, do kraja treće četvrtine nadoknadili zaostatak, da bi u zadnjih 12 minuta uslijedio totalni raspad domaćina te su Warriorsi u konačnici slavili rezultatom 100:116. Paschall i Wiggins su sa 22 koša bili najistaknutiji kod domaćina, a dobru partiju imao je i naš Dragan Bender, kojemu je ovo bila zadnja utakmica,  s 14 koševa, pet skokova i dvije asistencije te si je na taj način otvorio priliku za eventualni novi ugovor.

Toronto Raptorsi su slavljem kod Phoenix Sunsa rezultatom 114:123 prekinuli crni niz od tri poraza.

Sunsi su bolje otvorili utakmicu te su na početku druge četvrtine imali čak +17. Međutim, Raptorsi su nakon toga ubacili u brzinu više vratili se u susret, a u zadnjoj četvrtini dodatno pokazali svoju kvalitetu i na kraju slavili rezultatom 114:123. Pobjednike su do trijumfa vodili Siakam s 33 koša i Lowry s 28 ubačaja, dok je kod domaćina najzapaženiji bio Booker s 22 koša. Dario Šarić je odigrao solidnu partiju od 16 koševa, tri skoka i dvije asistencije.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi

Dragan BenderIvica ZubacDario Šarić

Ostale Vijesti