Michael McLoone-USA TODAY Sports
Michael McLoone-USA TODAY Sports

Lakersi poslali poruku u "najboljoj utakmici" Jamesa, Davisa i Westbrooka, Šarić startao i razočarao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.12.22. | 08:34

Šibenčanin je bio u početnoj petorci nakon više od 18 mjeseci, igrao je na četvorci i zabilježio skroman učinak

Sve češće, a osobito nakon sinoćnje utakmice, pokreće se rasprava: jesu li LA Lakersi ponovno kandidati za naslov? Naime, momčad iz Los Angelesa je sinoć slavila protiv Milwaukeeja 133:129 i to Milwaukeeja koji je u užem krugu contendera i koji je na raspolaganju imao i Giannisa Antetokounmpa i Jruea Holidaya i Khrisa Middletona.

Lakersi su u zadnjih devet utakmica na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza, dok su u sezonu startali s 2:10, s tim da je ova pobjeda nad Bucksima najozbiljnija u posljednjoj seriji pozitivnih rezultata.

Pa što se to onda promijenilo kod disfunkcionalne momčadi? Anthony Davis. U zadnjih osam utakmica centar Lakersa ponovno liči na starog sebe i u spomenutom period bilježi prosjeke od 32,9 poena, 13,1 skokom i 3,8 blokade po utakmici uz 63 posto šuta iz igre. Bucksima je primjerice ubacio 44 poena (šut 18/27, trica 2/3) uz deset skokova, četiri asista i tri blokade.

Imao je sjajnog sekundanta u LeBronu Jamesu koji je u pobjedi sudjelovao s 28 poena, osam skokova i 11 asistencija, a pritom je ispisao novi dio povijesti jer je prestigao Magica Johnsona na šestom mjestu najboljih dodavača.

U pobjedi je jako dobar bio i Russell Westbrook s 15 poena, sedam skokova i 11 asista. Spomenuta trojka je anulirala Giannisovih 40 poena i nanijela Milwaukeeju tek šesti poraz u sezoni, a jedino Celticsi imaju manje u NBA ligi, pet.

"Ovo je bila najbolja utakmica Davisa, Westbrooka i mene, otkako je Russell stigao u LA", komentirao je James nakon pobjede.

Izgleda da je Davis konačno odlučio istupiti iz sjene vremešnog LeBrona i preuzeti uzde momčadi u svoje ruke. Čini se da je to jedini način da Lakersi preokrenu stvari u svoju korist i da se istaknu svoju kandidaturu za naslov.

A na Zapadu su pak prvi kandidati za naslov Phoenix Sunsi koji su ozlijeđeni i osakaćeni izostancima ove sezone, a svejedno bilježe pobjede. Sinoć, međutim, su potpisali poraz od pola koša razlike 121:122 i to protiv neuvjerljivog Houstona. Devin Booker je u porazu stavio 41 poena, dok je Rocketse predvodio Jalen Green s 30, no iz perspektive hrvatske košarke najvažnije je vijest da je Dario Šarić utakmicu započeo u početnoj petorci. Zadnji put se tako nešto odvilo prije više od godinu i pol dana...

I nije Šibenčanin oduševio (dio razloga leži i u činjenici da je igrao na četvorci) – za 21 minutu provedenu na parketu uzeo je tek pet šuteva, a pogodio je jednu tricu za učinak od tri poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Od zanimljivijih rezultata sinoć ili jutros, valja izdvojiti pobjedu Brooklyna nad Torontom 114:105 što je Netsima četvrta pobjeda zaredom. Kyrie Irving je u pobjedi ubacio 27 poena, uz pet skokova i isto toliko asista, a Kevin Durant i Joe Harris su ubacili po 17 poena.

Miami je slomio Boston nakon produžetka 120:116 i to nakon spektakularne trice Jaylena Browna za odlazak u dodatno vrijeme, ali Celticsima je to na koncu malo značilo. Heat je predvodio Bam Adebayo s 28 poena, dok je Brown kod Bostona stavio 37.



Tagovi

NBALos Angeles LakersMilwaukee BucksLeBron JamesAnthony DavisRussell WestbrookGiannis AntetokounmpoPhoenix SunsDario Šarić

Ostale Vijesti