Kirby Lee-USA TODAY Sports
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Lakersi ostali bez trenera, favorit za nasljednika je strateg Toronta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 20:14

Lakersi spremaju ozbiljan redizajn momčadi za iduću sezonu

Znalo se već neko vrijeme, a sada je i službeno potvrđeno: Frank Vogel više nije trener LA Lakersa. Nakon očajne sezone u kojoj su se Lakersi prijevremena čekirali u hotele mondenih svjetskih ljetovališta, a u kojoj nisu uspjeli uhvatiti niti play in turnir, prvi je glavom platio trener, objavio je poslovično dobro upućeni Adrian Wojnarowski.

Vogel, čovjek s kojim su Lakersi 2020. godine u famoznom balonu u Orlandu otišli do titule, sada se već dvije godine kasnije oprašta od glamura LA-a. No, iako snosi određeni dio krivice za ovogodišnje neuspjehe, u kojima nije uspio implementirati svoj obrambeni mindset u glave svojih igrača, Vogel je pokušao raditi najbolje što je znao s onim što je imao na rosteru. Pritom je, i to nije nebitno spomenuti, puno lutao, tražio dobitnu formulu i rotirao početne petorke i na kraju se prekombinirao te završio na birou. Međutim, on si nije slagao momčad na ljeto nego su to umjesto njega odradili LeBron James i GM Rob Pelinka i odradili katastrofalan posao. Takav da momčad koja u svojim redovima ima Jamesa, Anthonyja Davisa i Russella Westbrooka ostvari mizeran omjer od 33 pobjede i čak 49 poraza.

Vogel je, dakle, out, a kako navode američki mediji njegov nasljednik još nije poznat. Doduše, neki izvori tvrde da su frontrunneri za taj posao Doc Rivers, aktualni trener Philadelphije, te Torontov Nick Nurse.

No zato su već krenule kombinacije oko igračkog rostera za iduću sezonu. Athleticov Shams Charania ističe kako se Indiana Pacersi raspituju za Westbrooka, a Buddy Hield i Malcolm Brogdon kao chipovi u tom potencijalnom tradeu.


 


Tagovi

NBALos Angeles LakersFrank VogelRussell WestbrookLeBron James

Ostale Vijesti