Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Lakersi nisu htjeli riskirati, a Pistonsi ga čekaju raširenih ruku: "Njegov košarkaški IQ je jako visok, radi sve što treba za pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 21:41

Bojan će u Detroitu imati ulogu mentora, ali će se i boriti za novi NBA ugovor

Mnogo obrva je podignuo trejd Bojana Bogdanovića u redove Detroit Pistonsa. U svim ovoljetnim kombinacijama za njegov premještaj iz Salt Lake Cityja, Pistonsi nisu bili u baš niti jednoj. Očito je kako je posao sklopljen nedavno, jer su frontrunneri za hrvatskog košarkaša bili LA Lakersi. Svi upućeniji novinari koji se bave praćenjem losanđeleskog kluba su isticali kako je Bogdanović glavni pick slavne franšize, da bi na koncu taj posao neslavno propao.

Iako se vatra nije ulovila za tu priču, dima je, po svemu sudeći, bilo. Danas je novinar LA Timesa Dan Woike donio pozadinu propalog posla između Jazza i Lakersa. Naime, prije nego što će biti poslan u Detroit, oko Bojana su se tjednima vodili bespoštedni pregovori na relaciji Salt Lake City – LA, a sa zapadne obale je poslana i ponuda koja je uključivala pick prve runde, dakle upravo ono što GM Danny Ainge i traži tijekom procesa rekonstrukcije Jazzera. Međutim, začkoljica je nastala kada su Lakersi odbili prihvatiti igrače s višegodišnjim ugovorima u trejdu Bogdanovića.

„Lakersi su, kažu mi ljudi koji su dobro upoznati sa situacijom i koji nisu dobili dozvolu da javno pričaju, u posao htjeli ubaciti pick prve runde, ali nisu htjeli prihvaćati dugoročne ugovore jer im je zadržavanje salary-capa za iduće ljeto primarni cilj“, piše Woike.

U prijevodu, Lakersi su vjerojatno naciljali nekog kapitalca (Kyrie Irving?) kojeg planiraju dovesti iduće sezone, pa nisu sada htjeli odbaciti dobar dio aduta za Bojana. Pa će ove sezone još jednom probati s trojcem LeBron James - Anthony Davis - Russell Westbrook

Stoga smo ostali zakinuti da Bojana gledamo u žuto-ljubičastom dresu. No, zato se u Pistonsima jako vesele njegovom dolasku. Današnji dan je u NBA-u bio rezerviran za izjave uoči početka sezone, pa su tako pred mikrofone stali i članovi Detroita.

Trener Dwane Casey je u svom prvom obraćanju pojasnio kako je njegova momčad u fazi rasta, ali i odmah pohvalio svoje friško pojačanje te natuknuo kako će jedna od uloga hrvatskog košarkaša biti mentoriranje mladih talenata.

„Još uvijek imamo mlade igrače, bio je to sjajan potez i Tom (Tom Gores, vlasnik Pistonsa nap.a.) nam je dopustio da dovedemo Bojana Bogdanovića. U fazi smo stasanja, ali ćemo se moći natjecati na višoj razini i napravili smo pomak u odnosu na prošlu sezonu. Dovođenje momka poput Bojana pomoći će našim mladim igračima. On je veliki profesionalac“, naglasio je Casey.

O Bogdanoviću je pohvalno pričao i iskusni Cory Joseph.

„Njegov košarkaški IQ je jako visok, on je natjecatelj u svim aspektima, radi ono što je potrebno za pobjedu i očito je da zna staviti tu narančastu stvar kroz obruč“, slikovit je bio Joseph.

Pa, eto, kada već Lakersi nisu htjeli riskirati zbog njega, Bojan barem dolazi u okruženje u kojemu ga svi cijene i žele, od uprave, trenera, do igrača. Za titulu se neće boriti, no sigurno da će ponovno imati bitnu ulogu u novom klubu. Što je sjajno iz perspektive njegove NBA budućnosti – Bojanu je ovo zadnja godina 73 milijuna vrijednog četverogodišnjeg ugovora i u narednoj sezoni se bori za novi.

A s obzirom na poziciju u kojoj se Pistonsi nalaze, pri dnu lige i u fazi rebuildinga, Bogdanović će itekako imati zeleno svjetlo za rešetanje protivničkih koševa. Tko zna, možda ćemo svjedočiti i njegovo najefikasnijoj sezoni do sada.


Tagovi

NBABojan BogdanovićDetroit PistonsLos Angeles LakersUtah Jazz

Ostale Vijesti