Petre Thomas-USA TODAY Sports
Petre Thomas-USA TODAY Sports

Lakerse do pobjede vodili 'anonimusi', Heat šokirao Buckse, Clippersi bez Georgea slomili Sunse

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 08:41

Denver se poigrao s Minnesotom i stigao do uvjerljive pobjede

Ne, nisu Anthony Davis i LeBron James iznenadili Memphis i donijeli Lakersima 'break' u prvoj rundi doigravanja – u ulogu neočekivanih heroja uskočili su Rui Hachimura i Austin Reaves i s kombinbiranih 52 poena donijeli pobjedu losanđeleskoj momčadi rezultatom 128:112.

Utakmica je bila tijesna sve do sredine posljednje četvrtine kada je Reaves odlučio vlastoručni potopiti Grizzliese, a devet poena zabio je u finišu za vodstvo Lakersa.

Ukupno je ubacio 23 poena, Hachimura je zabio 29, Davis je zabio 22 uz 12 skokova, LeBron 21 uz 11 skokova, a D'Angelo Russell je dodao 19.

Kod Memphisa je najefikasniji bio Jaren Jackson Jr., ubacivši 31 poen, Desmond Bane je dodao 22, ali premalo je to bilo za svladati raspucane Lakerse. Problem za Memphis bi mogla biti i ozljeda Ja Moranta koji je nakon pola sata provedenih na parketu nezgodno sletio na desnu šaku i nakon toga se više nije vraćao u utakmicu.

Veliko iznenađenje su priredili i košarkaši Miami Heata koji su sa 117:130 sredili Milwaukee. Međutim, pitanje je kako bi ta utakmica završila da se Giannis Antetokounmpo nije ozlijedio u prvom poluvremenu nakon nezgodnog pada na leđa.

No, nije samo Milwaukee bio u problemu s ozljedama – Heatu se ozlijedio Tyler Herro koji je slomio šaku i vrlo vjerojatno ga neće biti u nastavku doigravanja.

Što se Giannisa tiče, o njegovom je zdravstvenom stanju nakon utakmice pričao Mike Budenholzer.

„Rendgenska snimka je bila čitsa, ali pratit ćemo njegovo stanje i vidjeti kako će se osjećati narednih dana“, rekao je nakon susreta trener Bucks.

A Miami je do pobjede vodio Jimmy Butler s 35 poena i 11 asistencija, dok je kod domaćih s 33 poena najučinkovitiji bio Khris Middleton.

Još jedno iznenađenje, doduše ne toliko veliko, priredili su Clippersi Ivice Zupca koji su sa 115:110 slomili Phoenix Sunse. Sjajni Kawhi Leonard zabio je 38 poena, uz pet skokova i pet asistencija, a fini nastup imao je i Zubac koji je za 30 minuta zabio 12 poena i ugrabio 15 skokova.

Kod Sunsa je najraspoloženiji bio Kevin Durant (27 p, 9s, 11a), dok je njegov suigrač Devin Booker upisao 26 poena.

Russell Westbrook imao je katastrofalnu šutersku večer (3/19), ali se istaknuo obranom na Durantu, te sjajnom igrom u finišu. U posljednjih 30 sekundi je stavio dva bitna bacanja, pa onda i blokirao Devina Bookera na samom kraju kod rezultata 111:108.

Da ne bi sve proteklo u domeni iznenađenja pobrinuli su se Denver Nuggetsi koji s uvjerljivih 109:90 pomeli s parketa Minnesotu.

Jamal Murray upisao je 24 poena uz osam skokova i osam asistencija. Nikola Jokić dodao je 13 poena i 14 skokova za 29 minuta na parketu, dok je kod Timberwolvesa prvi strijelac s 18 poena bio Anthony Edwards.




Tagovi

NBALos Angeles LakersMemphis GrizzliesMilwaukee BucksMiami HeatPhoenix SunsLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti