Kyle Lowry pakira kofere: bek na ljeto napušta Toronto i odlazi na Zapad?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.05.17. | 21:26

Branič Raptorsa bi trebao biti jedno od najtraženijih imena na tržištu…

Nakon što su Toronto Raptorsi drugu sezonu zaredom u doigravanju „pometeni“ od Clevelend Cavaliersa predvođenih LeBronom Jamesom, danas ih je dočekala još jedna pesimistična vijest.

Naime, kako izvještava ESPN, razigravač Raptorsa Kyle Lowry, na ljeto sigurno  neće iskoristiti opciju za produžetak aktualnog ugovora s Raptorsima, a da stvar za Raptorse bude gora i karijeru bi navodno mogao nastaviti igrajući za neku od momčadi u Zapadnoj konferenciji.

Lowry, koji ima 31 godinu, upravo je odigrao najbolju sezonu u svojoj NBA karijeri. Raptorsi će sasvim sigurno s Lowryjem htjeti ili produžiti ovaj ugovor ili potpisati novi, ali je lako moguće i da se njihov prvi playmaker odluči uspjeh potražiti u Zapadnoj konferenciji.

 

Podsjetimo, Lowry je - prije nego što je stigao u Toronto 2012. - već igrao na Zapadu, za Grizzliesa i Rocketse, ali se njegov igrački uspon dogodio upravo u Torontu.

U Zapadnoj konferenciji, međutim, Lowryju put prema finalu ne bi bio ništa lakši nego na Istoku – dok je na jednoj obali nepremostiva prepreka bio LeBron James, na drugoj će to vjerojatno biti Golden State Warriorsi.

Iz trenutne perspektiva najlogičnije rješenje, ako do ovog scenarija doista dođe, bio bi Lowryev odlazak u San Antonio Spurse kojima će na ljeto prioritet biti dugoročno riješiti pitanje playmakera. Međutim, ako se odluče da to rješenje bude baš Lowry, morat će ozbiljno dirati u trenutni salary cap, jer će Lowry vjerojatno gledati da njegov posljednji veliki ugovor u karijeri bude što izdašniji.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kyle Lowry

Ostale Vijesti