Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića: Splićani i Zadrani prvi favoriti, Cibona se s tankom rotacijom nada čudu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.02.24. | 08:39

Danas su na rasporedu druga dva četvrtfinalna dvoboja

Posljednja dva trofeja kupa Krešimira Ćosića u svoje je trofejne kabinete pohranila Cibona, no malo čudo bi se moralo odviti kada bi Zagrepčani ovjerili three-peat, tri naslova u nizu. Pobjednika bi, barem po prikazanom do sada u sezoni, trebali dobiti iz para Split – Zadar.

Splićani su, uostalom, i domaćini turnira, a posljednji trofej stigao je nakon poena čovjeka u čijem će znaku proteći završnica na Gripama. Roko Ukić je, naime, okončao svoju košarkašku karijeru i splitska publika će mu se imati prilike nakloniti za sve što je napravio, između ostalog i donio taj spomenuti Kup nakon koša u Jazinama i pobjedom u Zadru 2004. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A momčad Slavena Rimca ima itekako šanse za prekid posta – nakon regrupiranja u drugoj polovici sezone, Žuti su zaigrali osjetno bolje i s pravom se nadaju da će na koncu izaći kao pobjednici. Doduše, u ogled četvrtfinala protiv Zadra ulaze s dva vezana poraza – onaj neočekivani protiv Zaboka i drugi protiv Budućnosti. No, Rimac je konačno posložio momčad koja djeluje razigrano i rastrčano, a potvrda je stigla i nakon rušenja Partizana u okviru ABA lige.

No, prvo treba proći najtežeg protivnika u ovom času, a to je Zadar. Ove sezone dalmatinski derbi igrao se već tri puta. U studenom je Zadar u Premijer ligi slavio 88:80 na Višnjiku, pobijedio je i u Splitu u ABA ligi 75-82, a prošlog mjeseca su Žuti uzeli inauguralni skalp pobjedom 67-65, no u tom ogledu Zadar je bio bez usluga Luke Božića

Sime Zelic/PIXSELLSime Zelic/PIXSELL

Danijel Jusup radi jako dobar posao u Zadru, iako je u nedjelju doživio težak poraz od 39 poena razlike protiv Crvene zvezde, ali Zadrani su i dalje u igri za doigravanje regionalnog natjecanja. Zadar je na prošlom izdanju Kupa ispao od Cibone u četvrtfinalu, a sada ih ponovno očekuje nezgodan zadatak na istoj stepenici natjecanja…

„Posljednju utakmicu izgubili smo u dosta neizvjesnoj završnici. Oni su organizirali završnicu kupa, tamo će biti njihovi navijači i biti im podrška. Mi smo se nakon povratka iz Beograda malo odmorili i danas počeli s pripremom. Vjerujem da ćemo sutra imati dozu svježine i da ćemo biti spremni za utakmicu. Drago mi je da će biti i naših navijača, da svi zajedno pokušamo napraviti dobar rezultat“, najavio je ogled Jusup koji ipak ima nešto bolje karte uoči utakmice. Rimac ne može računati na centra Krešu Ljubičića, playmaker Vito Kučić još nema pravo igranja u domaćim natjecanjima, a na parketu istovremenu smiju biti samo dva stranca, pa će Rimac morati mudro raspodijeliti minutažu Shorteru, Funderburku i Sullivanu.

Ivo Cagalj/PIXSELLIvo Cagalj/PIXSELL

A kada smo kod mozganja oko rostera, tih problema nema Dino Repeša. Trener Cibone i dalje može računati na samo šestoricu seniora (blokada HKS-a još uvijek nije skinuta), opjevanoj petorci Radovčić, Majcunić, Aranitović, Perasović, Vuković nadodan je i Bundović i s tako tankom rotacijom Cibona u zgusnutom rasporedu, barem naoko, nema prevelike šanse. Neće Vukovima biti ugodno niti protiv protiv Kvarnera 2010, vodeće momčadi nižeg ranga (Prva liga) s kojima igra danas od 17 sati, ali zagrebački sastav je ipak veliki favorit u tom nadmetanju.

Matija Habljak/PIXSELLMatija Habljak/PIXSELL

Inače, u dobili smo jučer i prva dva polufinalna sudionika, Košarkaši Cedevite Junior plasirali su se u polufinale nakon što su u Splitu svladali KK Dinamo uvjerlivim nastupom i pobjedom 102-95. Kevaughn Allen s 24 i Renato Serdarušić s 22 poena bili su najefikasniji kod Cedevite Junior kod koje je Austin Luke upisao double double s 18 ubačaja i 11 asistencija, dok su Ivan Novačić s 26 i Ivan Vučić s 21 poenom i deset skokova predvodili Dinamo

Ranije u utorak su košarkaši Dubrave slomili Vrijednosnice Osijek sa 87-70 Dubravu je predvodio Karlo Vragović s 18 poena, 14 je dodao Dario Kuzmanović, dok je Robert Kujundžić ubacio 18 za VROS.

Dodajmo i kako će se nakon posljednjeg četvrtfinala održati ždrijeb polufinalnih parova.



Tagovi

CibonaKK ZadarKK SplitKup Krešimira Ćosića

Ostale Vijesti