Kuha se: Vujčić želi korisnog Celtica u Maccabiju

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 26.04.20. | 17:03

I europski košarkaški velikani koriste priliku da se maksimalno pojačaju pred nove izazove. S kojima još ne znaju kada će se suočiti.

Nikola Vujčič radi odličan posao već godinama u Maccabiju iz Tel Aviva, klubom u kojem je dosegao najveću igračku slavu i kojem je uvelike pomogao u pohodima na dva naslova prvaka Europe 2000-ih.

Kao sportski direktor ne spava i uvijek ima ''upaljene radare'' u potrazi za pojačanjima, iako se roster koji je odradio dosadašnji dio euroligaške sezone pokazao odličnim, a Maccabi dočekao prekid na petom mjesto Eurolige s omjerom 19-9.

Igrač koji je zapeo za oko Maccabiju je Brad Wanamaker, rezervni razigravač Boston Celticsa. U sezoni je bio standardan rotacijski igrač, a ostvario je prosjeke od 6.6 poena i 2.2 dodavanja po susretu za skoro 20 minuta na terenu u prosjeku.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Maccabi Tel Aviv are interested in Brad Wanamaker who played last season with the Boston Celtics per <a href="https://t.co/0SzAWzfYUV">https://t.co/0SzAWzfYUV</a></p>&mdash; Sports Rabbi (@thesportsrabbi) <a href="https://twitter.com/thesportsrabbi/status/1140301635270447109?ref_src=twsrc%5Etfw">June 16, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Radi se o pouzdanom šuteru sa više nego solidnih 38% za tricu u dvije NBA sezone i fantastičnih 91.7% sa linije za slobodna bacanja. Ovaj 190 centimetar visokih bek već je igrao u Europi, a najviše ga pamtimo u dresu Darussafake i Fenerbahčea, kojem se pridružio nakon što je turski velikan sa Željkom Obradovićem postao prvakom Europe.

Wanamaker je također postao MVP-em njemačke njemačke BBL lige u dresu Brose Basketsa.

(foto: Reuters)


Tagovi

Brad WanamakerMaccabi Tel AvivBoston CelticstransferiNBA tradeovi

Ostale Vijesti