THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Krunoslav Simon i Efes prvi put na krovu Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 22:29

U finalu je pala Barcelona.

U finalu košarkaške Eurolige Anadolu Efes sa 86:81 svladao je Barcelonu u Kolnu i stigao do prvog naslova prvaka Europe. Nakon što je klub iz Istanbula 2019. zapeo u finalu, a prošlu, prekinutu sezonu završio kao prvi u regularnom dijelu, u ovoj su napokon uspjeli. Svladali su jaku Barcelonu koja je sredinom prve četvrtine imala 10 poena prednosti.

Efes je do poluvremena uspio preokrenuti, na odmor se otišlo s prednosti 39:36 turske momčadi, a Efes je kroz cijeli drugi dio držao prednost nad Barcelom. U 26. minuti imali su i +11, a u zadnju četvrtinu ušli su s prednosti od 65:58.

U posljednjoj dionici Barcelona se uspjela vratiti, šest minuta prije kraja Katalonci su izjednačili (69:69) i igralo se "koš za koš" sve do 38. minute kada je Vasilije Micić zabio za +5 Efesa. Do kraja utakmice Efes nije ispustio stečenu prednost i Turci na kraju zasluženo slave.

Micić je odigrao fenomenalno drugo poluvrijeme. Ukupno je zabio 25 od čega čak 21 u drugih 20 minuta, a tome je dodao 5 asistencija i 3 skoka. Drugi najbolji "Efesovac" bio je Amerikanac Shane Larkin koji je zabio 21, od čega čak 12 (od 12) iz slobodnih bacanja.

Do svojeg prvog europskog naslova stigao je i Krunoslav Simon koji je na terenu proveo gotovo 28 minuta i pritom je zabio 4 poena (šut 2/4) te dodao tri skoka i dvije asistencije.

Najbolji kod Barcelone, koja je ostala na dva europska naslova, bio je Cory Higgins s 23 poena (trice 4/5), a odlični su bili Kyle Kuric (18p, 2a) te Brandon Davies (17p, 11s, 2a). Nikola Mirotić, je odigrao solidnu utakmicu, no s obzriom na svoje uobičajene partije, dosta slabu (11p, čut 4/12, 9s). Ako ništa, nedovoljno za naslov.

Barcelona ove sezone zaista nema sreće s finalima. Nakon što je izgubila futsalsko finale od Sportinga, sada je pokleknula i u košarkaškom. Ostaje im još jedino rukometna Liga prvaka, no tamo finale tek trebaju izboriti. U polufinalu u Kolnu 12. lipnja igraju protiv francuskog Nantesa.


Tagovi

Krunoslav SimonAnadolu EfesBarcelonaEuroliga

Ostale Vijesti