Kreće ispočetka: Milwaukee poslao Bendera u razvojnu ligu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 10.11.19. | 12:30

Krenuo je solidnim partijama.

Izabran kao četvrti pick prve runde drafta, Dragan Bender je, nažalost, jedno od većih draft razočaranja u posljednjih pet godina. U tri sezone koliko je proveo u Phoenixu, nije se dovoljno dokazao da mu aktiviraju i četvrtu godinu rookie ugovora, a ovog je ljeta potpisao djelomično garantirani dvogodišnji ugovor s Milwaukee Bucksima. 

Potez je to koji je naišao na mnoge upitnike jer je Čapljinac imao ponudu CSKA Moskve, gdje bi sigurno imao bitnu ulogu. Ovako je odabrao da se bori za minutažu protiv MVP-a lige Giannisa, a tu je i vrlo dobri veteran Ersan Ilyasova. 

Iako je u predsezoni pružao dobre partije, Bender je u svim dosadašnjim utakmicama regularnog dijela sezone ostao van sastava. Shodno tome, Bucksi su ga poslali u momčad Wisconsin Herd, svoju filijalu u razvojnoj G-ligi, gdje bi hrvatski reprezentativac trebao izboriti svoje mjesto za povratak u NBA.

Za sada se to pokazalo kao dobra odluka. Već je odigrao dvije utakmice, a trenutno je na prosjeku od 19 poena, 6.5 skokova, ali i 4.5 izgubljene lopte. No, statistiku iz G lige ne treba uzimati kao pretjerano ozbiljno mjerilo jer se ne radi o jakom natjecanju, ali svaka minuta s velikim ovlastima u igri i minutažom općenito, prijeko je potrebna igraču čiji se neupitni talent izgubio posljednjih godina. 

(foto: Reuters)


Tagovi

NBADragan Bender

Ostale Vijesti